A korszak nyertesei egy könyvben

Elemzések2017. nov 10.Növekedés.hu

A 21. századot a legmodernebb térképek segítségével bemutató kötet Csizmadia Norbert Geopillanat című könyve, amely mostantól angolul is olvasható Geofusion címmel. A szerző az első érdeklődőknek számító vezető kínai egyetemeken is bemutatja a tanulmánykötetet, amely földrajzi, gazdasági és geopolitikai összefüggésekkel kalauzolja az olvasót az előttünk álló évszázad folyamataiba. A Geopillanat az év elején felkerült a Libri 100 legjobb könyvének 2017-es listájára.

Csizmadia Norbert könyve a legfrissebb elemzések és tanulmányok segítségével keresi a választ arra, hogy kik lesznek a korszak a nyertes nemzetei, közösségei, vezetői és hatalmai.

A 21. század felfedezőinek és geostratégiáinak feladata, hogy útmutatást adjanak a globális gazdasági és társadalmi kihívásokkal teli világhoz. Ehhez új térképekre van szükségünk, melyek nem nélkülözik a régiek bölcsességét és eszközeit, de kiegészítik őket a ma tudásával - tartja a szerző.

A könyv 100 újszerű térképpel, ábrával és infógrafikával segít megérteni azokat az összefüggéseket, melyek a századunk geopolitikai és geostratégiai döntései mögött állnak. A legújabb földrajzi és közgazdasági összefüggések alapján ad választ arra a kérdésre, hogyan is lássuk előre a globális folyamatokat.

A geoökonómia a földrajzból, a közgazdaságtanból, a társadalom-tudományokból, valamint a geopolitikából alkot egy új fúziós tudományt, mely a 21. század egyik meghatározó eleme lesz.

A speciális útikönyv szerzője Csizmadia Norbert a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumának elnöke, geográfus, geoökonómiai szakértő. Elkötelezett híve a geopolitikai szemlélet népszerűsítésének.

A szerző most Kínában népszerűsíti könyvét, amely ebből az alkalomból különleges borítót kapott.

 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.