Dolgozik és mégis fenyegeti a szegénység?

Elemzések2018. márc 26.Növekedés.hu

Az Európai Unióban a munkavállalók közel tíz százalékát fenyegeti a szegénység. A magyar statisztika megegyezik az EU-átlaggal, miközben a legkevésbé a finn, a leginkább a román dolgozóknak kell tartaniuk a szegénységtől.

Az Eurostat adatok alapján a 18 éven felüli munkavállalók esetében vizsgálta, hogy a szociális transzferek kifizetése után kit mennyire fenyeget a szegénység, vagyis az, hogy az elkölthető jövedelme ne érje el a nemzeti medián jövedelem 60 százalékát. A leginkább a román munkavállalók vannak kitéve a szegénység kockázatának, közel 19 százalékkal, majd következnek a görög és spanyol dolgozók 13-14 százalékkal. A magyar adat megegyezik az EU-átlaggal, miközben a legkevésbé fenyegetettek a finn - 3,1 százalék - a cseh - 3,8 - és a belga - 4,7 százalék - munkavállalók.

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online kiadásában ITT érhető el.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.