Elvándorló orvosok – Mutatjuk a legnépszerűbb célországokat

Elemzések2018. nov 20.Növekedés.hu

Nagyon sokszor halljuk a környezetünkben, hogy az orvosok/ápolók különböző okokból külföldre mennek dolgozni, célállomásként pedig rendszerint ugyanazok a fejlett nyugat-európai országok merülnek fel. Az OECD adataira alapozva a Statista grafikája most megmutatja, hogy melyek ezek a célországok. Az ábra az OECD 2015-ös statisztikája alapján mutatja, hogy az egyes európai OECD-tagországban mennyi a külföldön képzett és onnan érkezett orvosok aránya. A listavezető Írország, a maga 39 százalékos arányával, másodikként következik Norvégia 38,1 százalékkal, majd 27 százalék körüli értékkel Svájc, Svédország és az Egyesült Királyság.

Feltűnő még, hogy a magyar egészségügyi dolgozók egyik kedvelt célállomása, Németország a listavezetőktől elmaradva, 10,3 százalékos aránnyal bír, mint ahogy az is érdekes, hogy Ausztria - 5,1 százalék - a magyar érték alatt marad, Magyarország pedig 7,8 százalékkal a régiós országok legmagasabb értékét mutatja.

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online oldalán olvasható.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.