Jönnek az oroszok! Főként a Lidl és a Penny Market vásárlóira utaznak

Hírek2018. nov 20.Növekedés.hu

Elsősorban a kispénzű vásárlókat célozza meg az orosz Mere Market elnevezésű üzletlánc, amely első erdélyi boltját Brassóban nyitja, utána több romániai város következik. Az  orosz üzletlánc ígérete szerint 10-20 százalékkal olcsóbban árulja termékeit, mint a konkurencia. Az első Mere Market áruház október utolsó hetében kezdte meg a működését a Bukarest vonzáskörzetéhez tartozó Snagov községben. A Mere Market tulajdonosa az orosz Svetofor, amely odahaza a legnagyobb kiskereskedők közé tartozik. Oroszországban mintegy 600 diszkontáruházat működtet, de jelen van Fehéroroszországban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is. A Mere Market diszkontáruházként működik, jellemzői a viszonylag szűk áruválaszték és az alacsony árak. A boltok területe 800 és 1200 négyzetméter között változik, a termékek száma nem haladja meg a 800-t. Összehasonlításként, egy hipermarket kínálatában több tízezer, egy szupermarketében pedig több ezer termék szerepel. A termékek közel 80 százaléka élelmiszer, a kezdeti időszakban friss zöldséget és gyümölcsöt nem tartanak. Az üzletláncot működtető Torgservice RM Kft. célkitűzése az, hogy a Mere Market legyen a legolcsóbb romániai diszkont hálózat. Az áruk többsége belföldi, de kerül a polcokra néhány magyarországi termék is. Öt üzlet nyílna az év végéig. Az eredeti célkitűzés 15 bolt megnyitása volt, de az engedélyeztetések elhúzódása miatt ezt. módosították. Négy-öt év alatt a boltok számát 50-re szeretnék feltornászni. A Mere Market célközönségét jellemzően az árérzékeny fogyasztók alkotják, amit figyelembe vesznek a terjeszkedés során is. A boltok a nagyvárosok külső kerületeiben nyílnak majd, valamint a kisvárosokban, főleg a gyenge vásárlóerővel bíró régiókban. Ennek az üzletpolitikának a jegyében Bukarestet egyelőre elkerülik, idén, a brassói után, három moldvai városban nyitnak még boltot: Suceava, Piatra Neamț és Tecuci városokban. A Mere Market fő versenytársai a Lidl és a Penny Market, melyek szintén diszkont rendszerben működnek, nagy hangsúlyt fektetnek az alacsony árakra. Egy év alatt a Mere Market a második áruházlánc, amely terjeszkedni kezd Erdélyben. Tavaly a Mega Image kezdett nyomulni, ám a belga vállalat, az oroszoktól eltérően, a vastagabb pénztárcájú vásárlókat célozza meg, ezért aztán mostanáig Kolozsvár és Brassó körzetében nyitott boltokat, a következő célpontja pedig Temesvár lesz. A Mere Market a tizenkettedik nemzetközi üzletlánc a romániai piacon. Boltjaik száma a világon 2500 körül van. Az árbevétel tekintetében a Kaufland, a Carrefour és a Lidl a legnagyobbak, míg a legtöbb boltja, hozzávetőleg 750, a Profinak van.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.