Gigantikus európai e-kereskedelmi áruház jött létre

Elemzések2019. okt. 20.Növekedés.hu

A francia-német-olasz-román „International Marketplace Network”  közel 30 ezer online áruház összefogásával több mint 230 millió lehetséges ügyfélhez juthat el.

A négy legnagyobb európai e-kereskedelmi platformok közé tartozó portál - amelyek együtt közel 30 ezer online kereskedő termékeit árusítják - egy új fórumot indított el, olvasható a romania-insider.com hírportálon.

Az „International Marketplace Network”  ((IMN,  Nemzetközi Piac Hálózat) több, mint 230 millió lehetséges ügyfélhez teremti meg a kapcsolatot. 

A négy alapító platform a francia Cdiscount, az olasz ePrice, a német Real.de és a román eMAG.

Mind a négyen országaik legnagyobb on-line kereskedői; a Cdiscount 2018-ban több, mint 3,6 milliárd, a Real.de 600 millió eurós (mintegy 1 200 milliárd, illetve 200 milliárd forintnyi) forgalmat bonyolított le.

Az eMAG a legnagyobb online kereskedő Romániában és jelen van a magyar, a bolgár és a lengyel piacon is. A romániai platformon 27 000 kereskedő érhető el. 

Az eddigiekben azoknak a kereskedőknek, akik több európai piaci felülethez akartak csatlakozni, minden egyes platformra külön-külön kellett felvinniük termékeik listáját. 

Az IMN egy olyan kapcsolt felületet biztosít, amely összeköti a négy platformot és lehetővé teszi, hogy az eladók Európa-szerte többletköltség nélkül bővíthessék tevékenységüket. 

Az IMN platform kezdetben egy beta-változatban fut majd, de a következő hónapokban továbbfejlesztésre kerül. Újabb platformok és kereskedők csatlakozása várható. 

„Úgy véljük, hogy az IMN nagy lehetőséget kínál bármilyen kereskedő számára, aki országa határain kívül kíván értékesíteni. Az eMAG Marketplace ezért tovább dolgozik olyan projektek fejlesztésén, amelyek hozzáadott értéket teremtenek a román kereskedők számára és megerősíti az internetes kereskedelem feltételrendszerét. Biztosak vagyunk abban is, hogy az IMN igénybevételével a román vásárlók az eddiginél szélesebb termékválasztékkal találkozhatnak” mondta Florin Filote, az eMAG Marketplace menedzsere.