Karbantartás az útdíjfizetési rendszerben

Elemzések2019. máj. 2.Növekedés.hu

Szombat estétől vasárnap reggelig, azaz 2019. május 4-én 20.00 órától május 5-én reggel 8.00 óráig a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. informatikai rendszerfejlesztést hajt végre, amely során átmenetileg nem lesznek elérhetők az útdíjfizetési szolgáltatások.

A tervezett karbantartás az autópálya matricával, a viszonylati jeggyel közlekedő és a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket egyaránt érinti. A jelzett időszakban többek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni, egyenleget feltölteni, korlátozottan működik majd az ügyfélszolgálat, így a pótdíjügyintézés is szünetel. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásai, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadására kerülnek.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a fizetős útszakaszokat a karbantartás ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni. Az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vagy viszonteladó partnereinél.