Meghökkentő termékcsomagolások – Ilyeneket se látott még!

Elemzések2020. aug. 22.D.J.

A boltok polcain sorakozó több száz termék között nem könnyű kitűnni. A vásárlók figyelmét ezért néhány cég igyekszik meglepő csomagolással felkelteni. A formabontó árukból szemezgettünk most egy párat.

Tőgy alakú tejesüveg

A KIAN márkaügynökség szójatejes csomagolása azt igyekszik hirdetni, hogy ez az ital ízben nagyon hasonlít a tehéntejhez.

Lekvárpaletta

A gyerek nem hajlandó megenni a reggelijét? Akkor egy ilyen játékos csomagolás talán segíthet.

Csőre töltött tequila

Az alkoholos italok egyik neves gyártója a Licores Veracruz alapítói annak idején az 1910-ben kipattant mexikói forradalomban is harcoltak. Erről emlékszik meg ez a limitált számban készült üveg.

Bambusz parfüm

Igor Mitin a fenti tervét a Zen márkának készítette el. A sajátos kialakítással a brand természet-közeliségét és a keleti gyökereit akarta hangsúlyozni.

Golyónyomokat hagyó tabletták

A Nobilin nevű gyógyszer a nehéz ételek emésztését segíti. Erre utalnak a hátlapon lévő céltáblák, amelyeken minden kivett orvosság lyukat üt.

Kaptár a konyhában

Maks Arbuzov dizájner állt elő azzal ötlettel, hogy a mézet akár olyan tartókban is lehetne árulni, amelyek egymásra rakva egy stilizált kaptárt képeznek.

Ital a körtében

Az üdítőket gyártó Gloji elmondása szerint a villanykörtét idéző csomagolás arra utal, hogy az italuk feltölti energiával a fogyasztót.

Halas tea

Egy tajvani gyár Charm Villa találta ki, hogy ideje feldobni a teazsákok használatát azzal, hogy a sajátjuknak hal alakot adnak.

Elemes fűszer

Néha a merész csomagolások mögött nincs semmi különösebb gondolatiság. A céljuk csupán a meghökkentés és a figyelemfelkeltés. Pont mint ennél a só- és borsszórónál.