Megjelent az MNB Pénzmúzeum mobilalkalmazása

Elemzések2022. máj. 18.HP

Megjelent az MNB Pénzmúzeum mobilalkalmazása, mely növeli az interaktív múzeumi élményt. Egyhelyre összegyűjti a múzeummal kapcsolatos ismereteket és segíti a múzeumi látogatás tervezését. Emellett az érmegyűjtőket célozza a mobilapplikáció, mely fontos és hasznos információkat nyújt a legfrissebb kibocsátásokról. Egyedülálló érmekatalógus is elérhető benne, mely az MNB által valaha kibocsátott érmék részleteihez, háttérinformációihoz ad betekintést.

Szombati Anikó, az MNB ügyvezető igazgatója a jegybank sajtótájékoztatóján elmondta, megjelent az MNB Pénzmúzeum applikációja.

A mobilhasználat a korunk egyik meghatározó digitális trendje. Az átlagos mobilon eltöltött idő 88 százalékát apphasználattal töltjük. Egy nap alatt átlagosan tízszer nyitunk meg mobilappot.

A mobilapplikáció fejlesztés célja kettős volt. Egyrészt az új csatorna a Pénzmúzeummal és a pénzügyekkel kapcsolatos tartalmak megjelenítésére, az interaktív múzeumi élmény növelésére irányul. Másrészt innovatív lehetőség az újszerű blokklánc alapú technológia gyakorlati tesztelésére, dedikált jegybanki NFT kibocsátási platform segítségével.

A mobilapplikáció egy új csatorna a Pénzmúzeum tartalmainak elérésére és az interaktív élmény növelésére. Az applikáció a múzeummal kapcsolatos ismereteket egyhelyre összegyűjti, illetve segíti a múzeumi látogatás tervezését.

Emellett az érmegyűjtőket célozza a mobilalkalmazás, hiszen fontos és hasznos információkat nyújt a legfrissebb kibocsátásokról. Egyedülálló érmekatalógus is elérhető benne, mely az MNB által valaha kibocsátott érmék részleteihez, háttérinformációihoz ad betekintést.

Megtalálható az applikáációban továbbá az érmeregiszter, mely a blokklánc technológia egyedi funkcionalitását kihasználva megmásíthatatlanul és mások számára visszakövethető módon mutatja be a gyűjteményeket.

Az MNB által kibocsátott első NFT sorozat a forint 75. évfordulójára kiadott forgalmi érme emlékváltozatok mintájára készült.

Szombati Anikó hozzátette, az egyes, jövőben megjelenő, egyedi QR kóddal ellátott termékek regisztrálhatók lesznek az MNB privát blokkláncán.

Az applikáció már most is elérhető, illetve letölthető az app store éss a play store webáruházakban.