Megmutatjuk hol lakik most Trump – Hallatlan luxus és egy esetleges válás várja őt az elnökség után

Elemzések2021. feb. 17.D.J.

A volt elnök villájában csak hálószobából 58 darab található. Miután a szenátus felmentette, Trump bulit rendezett az óriási palotánál.

Donald Trumpot a szülővárosában, New Yorkban ki nem állhatják. Amikor 2016-ban, a legtöbb államban tarolt a választásokon, a Nagy Almában a szavazók majdnem 80 százaléka szavazott ellene. Múlt novemberben, amikor kiderült, hogy Trumpnak távoznia kell a Fehér Házból az utcákon tízezres nagyságú népünnepély alakult ki. Nem csoda, hogy a volt elnök nem szívesen tartózkodik az óriási metropoliszban.

Miután az utódját Joe Bident alig egy hónapja beiktatták, a székhelyét végleg áttette Floridába. Azóta az állam második legnagyobb villájában Mar-a-Lagóban él.

Igazán különleges rezidenciáról van szó. A közel száz éves épület hivatalosan is történelmi nevezetességnek számít. A több mint 5800 négyzetméteren terpeszkedő mediterrán stílusú „palotában” 58 hálószoba, 33 fürdőszoba és 12 kandalló található. Többek közt egy 9 méter hosszú márványborítású étkezőasztal is van az épületben. Vészhelyzet esetére pedig belül három óvóhely is ki lett alakítva. Trump az eredeti tulajdonosoktól a Post családtól 15 millió dollárért akarta megvenni a kastélyt még a 80-as években.

Mivel nem kértek az ajánlatából ezért megvette az egyik környező telket és közölte velük hogy be fogja építeni a környéket és elzárja az óceánra néző kilátást ha nem adják neki az ingatlant. A Post família ezután már kötélnek állt.

Végül az adás-vételnél 7 és 10 millió dollár közötti értékben állapodtak meg.

A pontos összegről eltérő adatokat közölnek a források.

A grandiózus épületbe a megfelelő összegért cserébe bárki beléphet. Trump ugyanis ’93 óta egy közösségi klubot is üzemeltet a villában. Aki ebbe a szűk körű társaságba be akar kerülni annak jelenleg először átváltva 59 millió forintot kell kifizetnie. A tagság megtartása további évi 4 millióba kerül. A látogatók szerint sok szoba tele van az elnök képeivel, így olyan mintha egy Trump múzeumban járna az ember.

A Mar-a-Lago rezidencia madártávlatból (Kép forrása)

A klub a 90-es években igen csak liberálisnak számított a környéken.

Trump már akkor beengedte a klubjába az afro-amerikaiakat és a nyíltan homoszexuális párokat, amikor a többi környező klub erről hallani sem akart. Mindehhez semmi köze nem volt Trump világnézeteinek. Egyszerüen csak felismerte, hogy sokkal könnyebb fizető tagokat szerezni, ha nem korlátozza le, hogy kik léphetnek be a klubjába.

Mar-a-Lagót Trump annyira megszerette, hogy az elnöksége alatt több fontos állami eseményt is itt szervezett meg. Még 2017-ben Kína elsőszámú vezetőjét Hszi Csin-pinget is ebben a villában fogadta. A palotát úgy is emlegették az utóbbi időben, mint a Téli Fehér Házat. Az évek során a hely öt tenisz pályával és egy bálteremmel is kiegészült. Sőt, Trump négy aranyozott mosdót is beszerelt az épületbe.

Annak, hogy most végleg itt akar megtelepedni nem mindenki örül a környéken.

Páran Palm Beachen felvetették, hogy Trump jogilag nem is költözhetne be, hisz azzal hogy közösségi klubbá alakította a villát azt is megfogadta, hogy egyetlen tag sem fog évi 21 napnál többet lakni az épületben. Vagyis szabályszegést követ el azzal, hogy Mar-a-Lagóban él. A városvezetés azonban a jelek szerint nem fog ügyet csinálni Trump beköltözéséből. Jogilag egyébként is lehet rá úgy tekinteni, mint a klub alkalmazottjára. Már pedig a klub alkalmazottaira nem vonatkozik a 21 napos limit.

Buli és válás

Az elmúlt egy hétben mindenesetre Mar-a-Lagóban jó volt a hangulat. Ahogy azt többek közt a Los Angeles Times is megírta, Trump múlt szombaton partit rendezett azután, hogy kiderült: a szenátus nem szavazta meg az alkotmányos felelősségre vonását. Állítólag Trump kedélye remek volt.

Az egyik résztvevő szerint ilyen jó hangulat legutóbb csak azokon a partikon volt, amelyeket a novemberi választások előtt tartottak.

Az már biztos, hogy a volt elnök folytatni akarja a politikai karrierjét. Az még nem dölt el, hogy saját pártot alakít, vagy inkább a republikánus pártban próbálja meg kivívni magának a vezető szerepet.

Akárhogyis otthon a bulik után nem éppen felhőtlen a légkör. A feleségének Melania Trumpnak elege van a politikából. A CNN információi szerint Melania az ideje nagy részét a volt elnöktől külön tölti. Megsajnálni nem kell: a beszámolók szerint főleg a fürdőben relaxál, ahol masszázst, körömápolást vagy arckezelést is igénybe tud venni. Trumppal általában a teraszon megejtett vacsoránál találkoznak.

Melania egyik volt bizalmasa Stephanie Wolkoff szerint a volt first lady amint teheti el fog válni a férjétől. A helyzetet hasonlóan látja Trump egyik ismerőse Omarosa Manigault Newman is.