Mi a legnagyobb vagyona? Ház? Autó? Vállalkozás?

Elemzések2018. márc 2.Növekedés.hu

Ha valaki nagyon gazdag, akkor vagyona jelentős részét üzleti vállalkozásai adják. Ha kicsit kevésbé tehetős, akkor a nyugdíjcélú és egyéb befektetései, ha még kevésbé, akkor a háza/lakása és az autója. A Visual Capitalist készített egy érdekes ábrát, melyből kiderül, hogy mely vagyonelemek teszik ki az egyes jövedelmi csoportok nettó vagyonát az USA-ban. Az üzleti vállalkozások értéke folyamatos emelkedő tendenciát mutat, az egymilliárd dollárnál gazdagabbak vagyonának már közel a kétharmadát teszik ki. A vizsgált legalacsonyabb jövedelmi kategóriában (évi 10-100 ezer dollár, kb.2,5 - 25 millió forintig) a lakóingatlan és az autó teszi ki a vagyon legjelentősebb részét, sőt a második jövedelmi kategóriában (100 ezer dollártól egymillió dollárig) a nettó vagyon mintegy felét is ez az elem teszi ki. A különböző befektetések - részvény, kötvény, befektetési alapok - a harmadik jövedelmi kategóriától (1 milliótól 10 millió dollárig kezdve számítanak meghatározó vagyonelemnek. A teljes cikket a Pénzügyi Szemle online-on ITT olvashatja el. 

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.