Nehezen talál igazán jó műsorokat a Netflixen? Segítünk a keresésben

Elemzések2021. dec. 25.D.J.

Összegyűjtöttünk néhány sorozatot és filmet, amelyet érdemes megnézni.

Lupin

Vannak sorozatok, ahol fél órát, több epizódot vagy akár egy komplett évadot kell várni mire a széria magára talál és eljutunk az igazán jó részekhez. A Lupinnál nincs ilyen probléma. Pár perc után máris pörög a történet és benne vagyunk a sűrűjében.

A francia sorozat egy rablóról szól, aki annyira beleszeret az úri tolvaj Arsène Lupin történeteibe, hogy a nyomdokaiba lép.

Ha könnyed kikapcsolódást keresünk, némi izgalommal megfűszerezve, a Lupin első-osztályú választás lehet.

Sweet Tooth: Az agancsos fiú

Az emberiség nagy része kihal egy vírus miatt. Ráadásul a fertőzés okán egy új faj jelenik meg a bolygón: hibrid emberek, akiknek állati testrészeik is vannak. Mindez elsőre úgy hangozhat mintha valami bizarr és vészjósló sci-fi lenne, pedig a sorozat közelebb áll a tündérmesék világához.

A főszereplő egy hibrid kisfiú, aki agancsokkal született és próbálja megtalálni a helyét ebben az új, fura világban.

A Netflix láthatóan nem spórolt a széria készítésénél. Néhol meglepően látványos lett a sorozat, amelynek a streaming csatorna időközben már a második évadát is berendelte.

Túl a vörös kanapén

Ez az a fajta széria, ahol nem számít ritka vendégnek az erőszak. Aki ettől nem berzenkedik annak mindenképp érdemes adnia egy esélyt ennek a spanyol sorozatnak. A sztori egy maroknyi szexmunkásról szól, akik igyekeznek menekülni a szívtelen futtatóik elől.

A sztori gyorsan pörög és hol fekete-komédiába, hol drámába, hol pedig akcióba csap át.

Mivel a részek kevesebb, mint fél órásak ezt a sorozatot az is könnyedén tudja fogyasztani, aki nem akar egész este a TV előtt ülni.

Kilenc hónap háború

Amikor a kelet-ukrajnai konfliktus kipattant 2014-ben, sok kárpátaljai magyar inkább elhagyta az országot. De nem úgy ennek a dokumentumfilmnek a főszereplője, János, aki beállt a seregbe az ukránok oldalán.

A film hol az aggódó családot, hol a katona fiút követi. Néhol okostelefonnal felvett beköszönéseket is láttunk a frontról.

A legnagyobb erénye, hogy emberközelbe hozza ezt a véres konfliktust, amely itt zajlott a szomszédunkban.

Buster Scruggs balladája

A Coen testvérek szeretnek csapongani a műfajok között. Készítettek ők már vígjátékot, komoly drámát és klasszikus westernt is. A Buster Scruggs balladája olyan mintha az összes kedvelt zsánerüket egyetlen alkotásba akarták volna beleszuszakolni.

A nézése közben könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy az egyik percben még nevetünk, a következőben viszont már ledöbbenünk vagy a szívünk facsarodik össze.

Hat különálló történetből áll ez a vadnyugaton játszódó antológia film, amelyet látni felér egy érzelmi hullámvasúttal.