Őrületes tempóban bocsátanak ki új kriptovalutákat

Elemzések2017. dec 23.Növekedés.hu

Az idei év mérföldkő volt az új kriptovaluták kibocsátása, az úgynevezett Initial Coin Offering (ICO) számára. A robbanásszerű, húszszoros növekedést az is mutatja, hogy az új online-pénznemek több mint 90 százalékát az idén dobták a piacra. Az alábbi mozgó ábrán látható, hogyan tarolták le a piacot a legújabb kriptovaluták, amelyeken se szeri, se száma.

Őrületes tempóban emelkedett, januártól december elejéig hússzorosára nőtt idén az új típusú kriptovaluták kibocsátása. Ebben az összegben tehát nem is szerepelnek a már korábban piacra került online-pénzek, mint például a Bitcoin. Az úgynevezett "új érmebevezetés", az ICO (Inicial Coin Offering) idei forgalma nemcsak azért int óvatosságra, mert megmagyarázhatatlanul gyors tempóban emelkedik, hanem jelentős mértékben "hontalan" kriptovalutákról van szó, vagyis teljes mértékben beazonosíthatatlan a kibocsátó. Közgazdászok már korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy a kriptovaluták egyik nagy veszélye a szabályozatlanságban rejlik: nincs olyan felügyelet, amely a kibocsátásokat ellenőrizné, és szabályokat tartatna be az interneten kódszóval jelölt "tulajdonosokkal". A másik bizonytalansági tényező pont az anonimitásból fakad, amelyet könnyen a feketekereskedelem bonyolítására lehet használni. Harmadrészt a kriptovaluták árfolyamának hatalmas kilengése, volatilitása is bizalmatlanságot okoz a befektetők körében.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.