Őrületes tempóban bocsátanak ki új kriptovalutákat

Elemzések2017. dec 23.Növekedés.hu

Az idei év mérföldkő volt az új kriptovaluták kibocsátása, az úgynevezett Initial Coin Offering (ICO) számára. A robbanásszerű, húszszoros növekedést az is mutatja, hogy az új online-pénznemek több mint 90 százalékát az idén dobták a piacra. Az alábbi mozgó ábrán látható, hogyan tarolták le a piacot a legújabb kriptovaluták, amelyeken se szeri, se száma.

Őrületes tempóban emelkedett, januártól december elejéig hússzorosára nőtt idén az új típusú kriptovaluták kibocsátása. Ebben az összegben tehát nem is szerepelnek a már korábban piacra került online-pénzek, mint például a Bitcoin. Az úgynevezett "új érmebevezetés", az ICO (Inicial Coin Offering) idei forgalma nemcsak azért int óvatosságra, mert megmagyarázhatatlanul gyors tempóban emelkedik, hanem jelentős mértékben "hontalan" kriptovalutákról van szó, vagyis teljes mértékben beazonosíthatatlan a kibocsátó. Közgazdászok már korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy a kriptovaluták egyik nagy veszélye a szabályozatlanságban rejlik: nincs olyan felügyelet, amely a kibocsátásokat ellenőrizné, és szabályokat tartatna be az interneten kódszóval jelölt "tulajdonosokkal". A másik bizonytalansági tényező pont az anonimitásból fakad, amelyet könnyen a feketekereskedelem bonyolítására lehet használni. Harmadrészt a kriptovaluták árfolyamának hatalmas kilengése, volatilitása is bizalmatlanságot okoz a befektetők körében.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.