Páratlan újítás a pénzügyi ismeretterjesztésben

Elemzések2019. máj. 18.Növekedés.hu

Új, digitális tankönyv jelent meg középiskolások számára a pénzügyi ismeretek tantárgyban. Az e-learning felület a diákok és a tanárok számára ingyenesen elérhető mostantól a Pénziránytű Alapítványnál.

Elkészült a Pénziránytű Alapítvány digitális tankönyve a középiskolás diákok számára, akik mostantól már e-learning tananyag formájában is elsajátíthatják a pénzügyi ismereteket. Az alapítvány e-learning rendszere minden pedagógus és diák számára ingyenesen elérhető.

Ma már több mint 200 ezer diák tanulhat az Alapítvány pénzügyi-gazdasági tankönyveiből. Az „Iránytű a pénzügyekhez" című középiskolai tankönyv volt az első az Alapítvány innovatív pénzügyi-gazdasági tankönyveinek sorában, amelyet előszeretettel használnak többek között a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kötelező Pénzügyi és vállalkozási ismeretek című tantárgy tanítása során. 

A 21. század lehetőségeit kihasználva, és a korosztály igényeit figyelembe véve első lépésként a 2018/19-es tanév szeptemberétől már elérhetővé vált a kiadvány 18, a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy kerettantervét lefedő fejezetének digitalizált változata, azonban a mai naptól már a tankönyv összes fejezete adaptálásra került az online keretrendszerbe.

Az elkészült e-learning platform hozzájárul az élményalapú tanuláshoz, hiszen a már eddig is gyakorlatorientált tananyagot még inkább élvezhetővé, változatossá, és a diákok számára még vonzóbbá teszi.

A felhasználók számos interaktív lehetőséggel találkozhatnak: ilyenek a feladatok mellett az önellenőrző tesztek, vagy a tanulást segítő látványos problémafelvetések, valamint az egyes tananyagrészeket értelmező animációk is. Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja.

A pedagógusok számára lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának feltérképezését, tudásának ellenőrzését, mérését. Kiválóan alkalmas az önálló ismeretszerzés támogatására is, a diákoknak a közoktatás keretein kívül is lehetőségük van a tananyag elérésére.