Sok magyar örömlány még koronavírus idején is dolgozik

Elemzések2020. ápr. 5.D.J.

Kiderült mennyit kérnek el itthon azok, akik az ősi mesterséget űzik.

„Egy szegény családban nőttem fel Nyíregyháza közelében. Prostinak egy barátnőm ajánlására álltam be. Azt mondta ezzel sokat lehet keresni. De nem akarom sokáig csinálni. Az álmom az, hogy pincérnő lehessek” – mesélte el egy telefonos interjúban egy Budapesten dolgozó 20 éves örömlány.

Mint annyi más területet az utóbbi években a prostitúciót is átalakította a világháló. Ma már egyre kevésbé vannak rászorulva a "rosszlányok" arra, hogy az utcán vagy a tereken álljanak. Elég az is, ha valamelyik nagy netes gyűjtőoldalra – például a beszamolok.com-ra – felteszik a képeiket és a telefonszámukat. A megkérdezettek közül többen azt mondták, hogy vidékről jöttek Budapestre: volt, aki több mint 10 testvér között nevelkedett mielőtt úgy döntött, hogy örömlánynak áll a nagyvárosban.

Ami a piszkos anyagaikat illeti, egy nem-reprezentatív körkérdés után kiderült: 14-16 ezer forintot szoktak elkérni egy fél óráért, 60 percnyi együttlét pedig 18-20 ezer forintba szokott kerülni.

A koronavírus járvány persze átírta a játékszabályokat. Most, hogy a kijárási tilalom értelmében csak indokolt esetben hagyhatják el az emberek az otthonaikat, a prostituáltak különösen nehéz helyzetbe kerültek. Ahogy korábban mi is megírtuk, Észak-Amerikában vannak, akik a neten keresztül tartják a kapcsolatot az ügyfeleikkel.

De van olyan sztriptíz bár is, amelyik a járvány idejére ételfutár céggé alakult. Shon Boulden az egyik portlandi bár tulajdonosa elárulta, hogy az ötlet eredetileg viccnek indult, de hamar kiderült, hogy erre igény is van. Amiben egyediek, hogy nálunk a lányok felső és melltartó nélkül viszik ki a kaját. Viszont, hogy megelőzzék a vírus terjedését gumikesztyűt azért viselnek. Arról, hogy az ügyfelek ne menjenek túl közel a táncosnőkhöz egy biztonsági ember gondoskodik, aki szintén jelen van az átvételnél.

Itthon sok prosti egyszerűen visszavonult a járvány idejéig.

„Én a megélhetési forrásomat adtam fel ezzel a (felelősségteljes) döntéssel, de mivel egy életünk van, azzal nem játszhatunk! Vigyázzatok magatokra, ha ennek vége lesz, ígérem hogy mindent bepótolunk!”

- írta ki a profiljára az egyikük. De nem mindenki járt el hasonlóan. A gyűjtőoldalakon még most is több száz aktív hirdetőt lehet elérni. Sokuknál még mindig úgy futnak be a lelkes értékelések, mintha mi sem történt volna.