Odavágott a legősibb mesterségnek is a koronavírus, de van megoldás

Hírek2020. márc. 29.Fellegi Tamás

Bajban vannak azon szakmák képviselői, ahol a forgalom vendégfüggő, ráadásul a bevételkiesést senki és semmi nem pótolja. Home office a lányoknál, kliensek karanténban.

Intimitás és diszkréció

Sok olyan szakma képviselői vannak most bajban remélhetőleg nem túl sokáig, ahol közvetlen kapcsolat van az ügyféllel. Van azonban egy, amely teljesen az intim érintkezésre épül, ráadásul a diszkrécióra is: nem örül sem az ügyfél, sem a szolgáltató, ha jön a hatóság, és a kontaktjairól kérdezgeti.

Érthető módon a prostitúció művelőit a lehető legsúlyosabban érinti a koronavírus-dráma, bevételük elapad, fizetett szabadság vagy táppénz nincs. A Vice News meginterjúvolt néhány lányt, hogy mit tesznek ilyenkor. Meglepő módon találnak megoldást, miután a kliensek is bezárva ücsörögnek valahol, és feltehetően unatkoznak.

Elmaradó ügyfelek

Nézzük, mit mesélnek a lányok, akiket Kanadában és Amerikában kérdeztek. Egy 30 éves hölgy elmondta, hogy ő táncoslányként dolgozik egy torontói bárban, a jövedelem azonban az üzletemberekkel történő félrevonulás alkalmával keletkezik. A cégek azonban most beszüntették az utaztatást, a kliensek elmaradnak.

Egy 27 éves, Miamiban dolgozó hölgy arról számolt be, hogy ő diákhitelének törlesztése véget dolgozik egy jónevű klubban, ahol ugyan visszajáró, mondhatni törzsközönség van, de most megijedtek az ügyfelek, ráadásul, ha Amerika is követi az európai mintát, rövidesen be is zár az intézmény. A harmadik hölgy, aki nyilatkozott, hol Torontóban, hol Las Vegasban üzemel, a szezonalitás szerint. Ő volt az első, aki gyorsan megtalálta a megoldást, mivel már előzőleg is alkalmazta: beüzemelte a „távrendelést”, azaz a telefonon, skype-on vagy más online csatornán való szolgáltatást.

A kényszer nagy úr

A feltételek adottak: kamera, mikrofon már minden telefonon és laptopon van, az online kommunikációs csatornák ingyenesek, így az ügyfélnek csak a lány tiszteletdíját kell állnia, utalással, esetleg fintech megoldással, de olyan szolgáltató is van, akinél kártyával lehet fizetni, mint egy webshopban.

Az ügyfelek, akik máskor nem a virtuális szolgáltatásra vágytak, most kénytelenek beérni ezzel, miután a járványveszély és a súlyos korlátozások miatt más lehetőségük nincs, ugyanakkor a lányok arról számolnak be, hogy sok esetben rendkívül magányosak, és minél súlyosabbak a korlátozások, annál inkább vágynak valamilyen csekély örömforrásra, így boldogan igénybe veszik a távszolgáltatást.

Nem akárhonnan!

Az élelmes lányok tehát, akik ügyesen hirdetik magukat, illetve kiterjedt ügyfélkörükkel interneten tartják a kapcsolatot, legalább részlegesen pótolják kieső jövedelmüket, sőt, az ügyesebbek ezzel még bővíthetik is az ügyfélkört, hisz az internetes megoldásnál a potenciális vendégkör gyakorlatilag határtalan. A normál esetben Las Vegas és Torontó között ingázó lány elmondta, hogy az utóbbi időben rendkívüli mértékben megnövekedett az online ügyfélkör – Olaszországból!