Sztárok, akik Trumpot támogatják

Elemzések2020. okt. 2.D.J.

Oscar-díjas színész és világhírű rapper is van a regnáló republikánus elnök szimpatizánsai között.

Ha az amerikai elnökválasztást a hollywoodi sztárok döntenék el, akkor novemberben Joe Biden utcahosszal nyerne. A Demokrata Párt támogatóinak a sorában ott található az ismert színészlegenda Robert De Niro, a többszörös Oscar-díjas Tom Hanks, számos közkedvelt énekesnő, így például Cher, Madonna vagy Barbra Streisand, de épp így jó pár ismert TV-s személyiség is, mint Jon Stewart vagy Jay Leno. A listát pedig még hosszan lehetne folytatni.

Trump milliárdos barátoknak nincs híján, a hírességek közül viszont kevesen állnak ki mellette. De azért erre is van példa. Össze is gyűjtöttünk néhány sztárt, aki az elnök oldalán áll.

Kanye West

Amikor arról kérdezték, hogy miért támogatja Trumpot meglepő válasszal állt elő. Azt mondta, hogy nem csak politikai okok vezérelték. Ugyanis szereti a Trump hoteleket és a szaxofonokat az előcsarnokaikban. A világhírű rapper a saját bevallása szerint 2016-ban nem szavazott az elnök-választáson, de így is a republikánusoknak drukkolt. A győzelem után Kanye személyesen is felkereste az elnököt. Állítólag megvitattak néhány „multikulturális ügyet”.

Két éve Kanye még úgy utalt Trumpra, mint a fivérére, pár hónapja viszont azt mondta, hogy vége a barátságnak.

Néhány politikai elemző, így például a CNN szakértője szerint Kanye azonban továbbra is a republikánusok szekerét tolja. A rapper ugyanis menetközben félgőzzel ugyan, de elindult az elnökválasztáson. Csak néhány államban szerepelhet ott viszont a szakértők szerint elszipkázhatja a fekete szavazatok egy részét. Mivel a feketék mintegy 90 százaléka demokrata párti, ezért Kanye szereplése főleg Biden esélyeit ronthatja.

Kanye West azok közé a sztárok közé tartozik, akik Trumpot támogatják

Jon Voight

Az Oscar-díjas színész klasszikus drámákban (Éjféli Cowboy, Gyilkos túra) és nagyköltségvetésű látványfilmekben is megfordult már (Transformers, Pearl Harbor). A lányával Angelina Jolie-val viszont aligha értik meg túl jól egymást, ha politikáról van szó. Míg Jolie liberálisnak tartja magát, addig Voight inkább konzervatív irányba húz.

Pár hónapja azt mondta: „most novemberben segítenünk kell Trump elnöknek, hogy hivatalban maradhasson”.

Jon Voigt a republikánus színészek közé tartozik

Conor McGregor

Volt, amikor még vízvezeték-szerelőként segélyből élt, mára viszont ő lett a világ leghíresebb MMA harcosa. Amikor ringbe szállt Floyd Mayweather bokszolóval, világsztároknak kijáró figyelem övezte. Csak azon a meccsen közel 70 millió dollárt keresett. A friss hírek szerint hamarosan újabb ökölvívó sztárral szeretne megküzdeni.

Ám McGregor újabban nem csak a sportteljesítménye miatt kerül be a lapokba.

A sajtó a politikai nézeteivel is szívesen foglalkozik. Januárban azt mondta: „Trump fenomenális elnök. Talán a legjobb az Egyesült Államok történetében”.

James Woods

Karrierje csúcsán nem szűkölködött az elismerésekben. A Golden Globe és Emmy-díjas színész Scorsese Casinojában és Sergio Leone Volt egyszer egy Amerikájában is megfordult. De az egyik ismert Disney rajzfilm a Hercules gonoszának Hádésznak is ő adta a hangját.

Woods egész a 90-es évekig demokratának tartotta magát. Azóta viszont pártot váltott. Az utóbbi években a republikánusok egyik leglelkesebb támogatója lett. Twitteren, ahol mintegy 2,6 millió követője van, rendszeresen politizál.

Állítása szerint a konzervatív nézetei miatt a filmiparban feketelistára került.

A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének az egyik vezetője még régebben megkérdezte tőle, hogy ha valaha Hillary Clinton elindul az elnökségért, akkor ott lesz-e a támogatók között. Azután, hogy nemet mondott sose jelölték többet Golden Globe-díjra – állítja a színész, aki szerint a kettő összefügg egymással. Woods óriási rajongója Trumpnak. Egyszer azt mondta róla, hogy „az elnök jobban szereti Amerikát, mint bármelyik elődje az életem során”.