Tarol az Apple Pay Magyarországon

Elemzések2019. jún. 5.Növekedés.hu

Az Apple Pay bevezetése utáni tíz napban 250 ezer tranzakciót bonyolítottak le az érintéses mobilfizetési alkalmazással - derül ki az OTP adataiból.

Bár csak május végén tette Magyarországon elérhetővé az OTP Bank az Apple Pay érintéses mobilfizetési szolgáltatást,

az első tíz napban már több mint 60 ezer kártyát regisztráltak az ügyfelek.A kártyák digitalizálása persze önmagában nem elegendő, ha nem használják az ügyfelek a szolgáltatást. Az Apple készülék használók nem tétlenkedtek; 10 nap alatt 250 ezer alkalommal érintették a terminálokhoz készülékeiket - derül ki az OTP legfrissebb adataiból.

Nem reprezentatív kutatások alapján elmondható, hogy ma már a pénztárosok többsége nem lepődik meg, ha valaki a telefonjával közelít a terminálhoz.

Az OTP Bank tapasztalatai szerint többen azért nyitottak új számlát a banknál, hogy kipróbálhassák az egyszerű, kényelmes fizetési módot.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bank a Mastercarddal együttműködve május 21-től tette elérhetővé az Apple Pay-t, ami iPhone, Apple Watch, iPad vagy Mac eszközökkel is használható.

Az Apple Pay-t egyszerű beállítani: az OTP Bank által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP appokon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásában.