Tőkét emelt leányvállalatában az AutoWallis

Elemzések2019. jún. 27.Növekedés.hu

Mintegy 400 millió forinttal emelte meg a tulajdonában lévő Wallis Motor Duna leányvállalatának tőkéjét a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis a vállalat növekedési terveinek finanszírozása céljából. Az AutoWallis robosztus növekedést tervez a következő tíz évben, és célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen.

Az AutoWallis Nyrt. Igazgatósága 386 millió forinttal emelte meg a kizárólagos tulajdonában lévő Wallis Motor Duna Kft. tőkéjét. A Wallis Motor Duna egyike Magyarország legnagyobb és legrégebben működő BMW autó, motor és MINI kereskedéseinek, valamint e két márka mellett a Maserati olasz luxusmárkát is értékesíti. A társaság februárban nyitotta meg prémium szolgáltatásokat és exkluzív körülményeket kínáló új egységét, a Wallis Prémium Használtautó Centert, mely prémium kategóriás használt gépkocsikkal várja az érdeklődőket.

A tőkeemelés támogatja az AutoWallis májusban meghirdetett stratégiájának megvalósítását. A fő cél, hogy a következő tíz évben a vállalat organikus és akvizíciós úton robosztus növekedést érjen el, és a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatójává váljon. A tőzsde autós vállalata 2024-ig organikus növekedéssel a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) négyszereződésével, valamint az árbevétel duplázódásával számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt. Az AutoWallis tavasz óta szerepel a BUX és BUMIX indexekben, valamint az FTSE egyes indexeiben is, a társaság papírjai június 25-én debütáltak a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában.