130 milliárd dollárnyi nyereség: Így lehet a tőzsdén megkeresni az éves magyar GDP-t!

Hírek2018. márc 13.Növekedés.hu

Több mint 130 milliárd dollárnyi nyereséget ért el a húsz éve működő norvég állami befektetési alap 2017-ben, amivel nem csak, hogy átlépte az 1000 milliárd dolláros vagyont, de egy év alatt akkora többletet termelt, mint amekkora Magyarország egész éves GDP-je. Az olaj- és gázkitermelésből származó állami bevételekből táplált norvég vagyonalap 2017-ben 14 százalékos, azaz 131 milliárd dolláros nyereséget ért el (az egyes évek hozamait lásd a lenti ábrán). A nyereség döntő részét az alapban lévő részvények hozták, melyek 20 százalékos felértékelődést mutattak 2017-ben, szemben az alapban lévő kötvények három és az ingatlanok nyolc százalékos hozadékával.

A legjobban a technológiai rézvények - Apple, Microsoft, Amazon - szerepeltek, melyek 2017-ben jellemzően 40 és 60 százalék közötti emelkedéssel járultak hozzá az alap teljesítményéhez.

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online-on, ITT érhető el.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.