Ha azt hitte itt a tavasz, akkor tévedett: pont a hét végére tér vissza a tél

Hírek2018. márc 13.Növekedés.hu

Az elektromos energia és a földgáz tőzsdei ára a hét elején drasztikusan megugrott, azt követően, hogy nyilvánosságra került: a következő napokban Európába minden jel szerint visszatérnek a mínuszok. Az előrejelzések szerint hamarosan újra elromlik az idő, és Európába visszatérhetnek a fagyok. Bár a meteorológusok erős szórással jósolnak  időt a hét végére, a lényeg legalább 10-15 fokos visszaesés, ami nem csak Észak-, hanem Közép-Európára is igaz. Sovány vigasz, hogy a hideg hullám után a jövő héten elkezdődhet némi felmelegedés. Az extrém hideg nem csak kellemetlen, de megnehezíti az áramellátást is: a német szélfarmok az erős hideghullámok miatt a korábbi teljesítményüknél akár 70 százalékkal kevesebb áramot adhattak. A problémák egyik  forrása a februári hideghullám, amely még két hete csapott le Európára növelve a fűtési igényeket, így a megszokottnál jóval alacsonyabb szinten vannak az energiahordozó-tartalékok.

„Úgy nézünk szembe a közelgő hideghullámmal, hogy a készletek a februári fagyos időjárás miatt elég rossz állapotban vannak. Várhatóan évek óta nem látott mélységben lesznek a tartalékok a tél végén, tavasz elején” – nyilatkozta John Twomey, a Bloomberg New Energy Finance tanácsadó cég elemzője.
Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.   (Forrás)

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.