Ha azt hitte itt a tavasz, akkor tévedett: pont a hét végére tér vissza a tél

Hírek2018. márc 13.Növekedés.hu

Az elektromos energia és a földgáz tőzsdei ára a hét elején drasztikusan megugrott, azt követően, hogy nyilvánosságra került: a következő napokban Európába minden jel szerint visszatérnek a mínuszok. Az előrejelzések szerint hamarosan újra elromlik az idő, és Európába visszatérhetnek a fagyok. Bár a meteorológusok erős szórással jósolnak  időt a hét végére, a lényeg legalább 10-15 fokos visszaesés, ami nem csak Észak-, hanem Közép-Európára is igaz. Sovány vigasz, hogy a hideg hullám után a jövő héten elkezdődhet némi felmelegedés. Az extrém hideg nem csak kellemetlen, de megnehezíti az áramellátást is: a német szélfarmok az erős hideghullámok miatt a korábbi teljesítményüknél akár 70 százalékkal kevesebb áramot adhattak. A problémák egyik  forrása a februári hideghullám, amely még két hete csapott le Európára növelve a fűtési igényeket, így a megszokottnál jóval alacsonyabb szinten vannak az energiahordozó-tartalékok.

„Úgy nézünk szembe a közelgő hideghullámmal, hogy a készletek a februári fagyos időjárás miatt elég rossz állapotban vannak. Várhatóan évek óta nem látott mélységben lesznek a tartalékok a tél végén, tavasz elején” – nyilatkozta John Twomey, a Bloomberg New Energy Finance tanácsadó cég elemzője.
Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.   (Forrás)

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.