20 ÉV MÚLVA ÉRHET CSÚCSRA AZ OLAJFELHASZNÁLÁS

Hírek2018. márc 4.Növekedés.hu

A világon jelenleg napi 100 millió hordó körüli olaj fogy, s ez a mennyiség 10 százalékkal emelkedik a csúcsfogyasztásig, ami a 2030-as évek végére várható - a British Petrol (BP) napokban publikált előrejelzése szerint.

Eközben a megújuló energia válik a leggyorsabban bővülő erőforrássá, ami a jelenlegi ötszörösére nő 2040-re.
A tanulmány szerint az energiaszükséglet növekményének 40 százalékát már a megújulókból nyerik. Az üzemanyag-felhasználás hatékonyságának növelésével az olajfogyasztás legnagyobb mértékben a közlekedésben, a szállításban fékeződik. Ugyanakkor az elkövetkező 15 évben India energiaigénye bővül a leggyorsabban, s e tekintetben átveszi a vezető szerepet Kínától. A BP úgy becsüli, hogy napi 85 millió hordós kibocsátás felelne meg a párizsi klíma-egyezménynek. Ebben célul tűzték ki, hogy a felmelegedés mértékét 2 C fok alatt szükséges tartani, s törekedni kell arra, hogy ne haladja meg a 1,5 C fokot.
De ha a karbon kibocsátás 10 százalékkal növekszik – ahogy azt a BP jelzi – az már meghaladja az egyezményben elfogadott mértéket.
Bob Dadly, az olajmulti vezérigazgatója a tanulmány ismertetése kapcsán kijelentette:”Sokkal határozottabban kell szakítanunk a múlttal hogy a reaalitásokat is figyelembe véve fékezhessük a karbon kibocsátás növekedését.”

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.