2022. március 15-én nyitja meg kapuit az MNB Pénzmúzeuma

Hírek2021. okt. 1.Növekedés.hu

A Márciusi Ifjak 12 pontjukban követelték egy önálló jegybank létrehozását. A Magyar Nemzeti Bank e jeles nap évfordulóján 2022. március 15-én nyitja meg az egykori Postapalota Széll Kálmán téri épületében az Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont kapuit a nagyközönség előtt. Európa leglátványosabb pénzmúzeumának létrehozásával a jegybank kiemelt célja, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése elérhető legyen a társadalom minden szegmensének, a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Pénzmúzeumban a látogatók élményalapon és interaktív módon fedezhetik majd fel a pénz világát.

A világ vezető kiállítási trendjei alapján létrehozott Pénzmúzeumban leomlanak a pénzzel és a gazdaság működésével kapcsolatos tabuk, akiknek ismeretlen volt a pénzügyek világa, vagy csak idegenkedtek tőle, azok egyedülálló módon szerezhetnek magabiztos tudást már egy órás séta alatt is. 

A XXI. századi, interaktív élménytérben 58 lenyűgöző installáció (például bankjegytervezés, aranyrúd emelés vagy a Pénzmúzeum robotjai) és közel 2000 műtárgy tartalmas és szórakoztató vizsgálata várja a látogatókat.

Fotó: penzmuzeum.hu

A látványosságokat egy olyan átívelő játék köti majd össze, amelyben a látogatás során gyűjtött virtuális vagyonukat a kiállítás végén ajándékra válthatják.

A Pénzmúzeum helyszínéül szolgáló, Sándy Gyula tervei alapján 1924-ben épült egykori Postapalota az ország első irodaháza volt. A mindenki által jól ismert, ikonikus épület, amely túlélte Budapest ostromát is, jellegzetes szecessziós jegyeit megőrizve született újjá az elmúlt években, hogy multifunkciós épületként több intézmény otthonául szolgálhasson.

A Pénzmúzeum honlapján, illetve közösségi média felületein izgalmas tartalmak, pályázatok, értékes nyereményjátékok mellett, a nyitással kapcsolatban is minden naprakész információ megtalálható.