Csapatversenyt szerveznek egyetemisták számára

Hírek2021. okt. 1.Növekedés.hu

Interdiszciplináris csapatversenyt szervez egyetemisták számára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Digitális Jólét Program (DJP). A már harmadik alkalommal meghirdetett MCC-DJP Smart City Challenge témája idén a Smart Environment (okos környezet), amely olyan innovatív megoldásokat foglal magába, mint az okos vízfelhasználás, a városi levegőminőség és ezáltal az egészség javítása, a hulladékok hasznosítása, vagy éppen a felhőalapú közterületi infokommunikációs szolgáltatások használata.

Az MCC-DJP Smart City Challenge egy innovatív gondolatokra, azok kidolgozására és megvalósítható fejlesztéssé formálására épülő, interdiszciplináris csapatverseny egyetemisták számára.

Az idei megmérettetésben olyan ötleteket, megoldásokat várnak a szervezők, amelyek mind a kis- és középvárosokban, mind pedig a falvakban lehetővé teszik az intelligens környezet kialakítását a különböző települési szolgáltatások fejlesztésével, mindezt a megfelelő energetikai hálózatokon keresztül, az okos épületek, épületegyüttesek digitális megoldásainak felhasználásával, infokommunikációs technológiai utakon haladva.

A pályázók innovatív ötleteit szakemberek segítségével formálják kész tanulmányokká, és ezek kerülnek elbírálásra a szakmai zsűri elé. A versenyre a 2021. őszi félévben aktív jogviszonnyal rendelkező egyetemisták jelentkezhetnek 3 fős csapatokban, október 10-ig, ami egyben az online forduló feladatának beküldési határideje is.

A szervezők a két kategória (Falvak, valamint Kis- és középvárosok) győztes csapatait 300.000 forinttal, egy 300.000 forint értékű ajándékutalvánnyal és ajándékcsomaggal jutalmazzák, továbbá a BKV Zrt. különdíjas csapat tagjai felvételt nyernek a BKV Zrt. Minőségirányítási Főosztályának heti 20 órás fizetett gyakornoki programjába.