300 milliárd forint vadászrepülőre

Hírek2018. okt 2.Növekedés.hu

A NATO arra biztatja keleti tagállamait, hogy a szövetséges országok új haditechnikáit vásárolják. Az Egyesült Államok, Svédország és Olaszország nyújtott be pályázatot Bulgária kiöregedő szovjet MiG29-es vadászrepülőinek kiváltására. A  Védelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a tender becsült értéke 1,8 milliárd leva, közel 300 milliárd forint. (1 leva = 165,37 Ft). A Reuters hírügynökség szerint az Egyesült Államok két megoldást ajánlott: vagy az új Lockheed Martin F-16V, vagy az új Boing F-18 Super Hornets gépeket. Svédország az új Saab Grippen, Olaszország pedig használt Eurofighter típusú repülőket kínálta fel. “Az ajánlatokat kiértékeljük és ezt követően politikai döntés születik” mondta Atanas Zaprianov védelmi miniszter az újságíróknak. Arra nem kívánt kitérni, meddig tart az értékelési folyamat, amelynek része lesz a kiválasztott pályázóval történő tárgyalás-sorozat is. Az ügylet segíteni fog a NATO-hoz 2004-ben csatlakozott Bulgáriának, hogy nagyobb mértékben igazodhasson a Szövetség előírásaihoz. A repülőgépek cseréje Bulgária legnagyobb katonai üzlete. A tavaly egyszer már kiírt pályázatot idén egy parlamenti bizottság döntése alapján újra ki kellett indítani. Akkor a Grippen-gépek szerepeltek a legjobban. A NATO arra biztatja keleti tagállamait, hogy a szövetséges országok új haditechnikáit vásárolják és azokat üzemeltessék.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.