300 milliárd forint vadászrepülőre

Hírek2018. okt 2.Növekedés.hu

A NATO arra biztatja keleti tagállamait, hogy a szövetséges országok új haditechnikáit vásárolják. Az Egyesült Államok, Svédország és Olaszország nyújtott be pályázatot Bulgária kiöregedő szovjet MiG29-es vadászrepülőinek kiváltására. A  Védelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a tender becsült értéke 1,8 milliárd leva, közel 300 milliárd forint. (1 leva = 165,37 Ft). A Reuters hírügynökség szerint az Egyesült Államok két megoldást ajánlott: vagy az új Lockheed Martin F-16V, vagy az új Boing F-18 Super Hornets gépeket. Svédország az új Saab Grippen, Olaszország pedig használt Eurofighter típusú repülőket kínálta fel. “Az ajánlatokat kiértékeljük és ezt követően politikai döntés születik” mondta Atanas Zaprianov védelmi miniszter az újságíróknak. Arra nem kívánt kitérni, meddig tart az értékelési folyamat, amelynek része lesz a kiválasztott pályázóval történő tárgyalás-sorozat is. Az ügylet segíteni fog a NATO-hoz 2004-ben csatlakozott Bulgáriának, hogy nagyobb mértékben igazodhasson a Szövetség előírásaihoz. A repülőgépek cseréje Bulgária legnagyobb katonai üzlete. A tavaly egyszer már kiírt pályázatot idén egy parlamenti bizottság döntése alapján újra ki kellett indítani. Akkor a Grippen-gépek szerepeltek a legjobban. A NATO arra biztatja keleti tagállamait, hogy a szövetséges országok új haditechnikáit vásárolják és azokat üzemeltessék.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.