500 millióval több Visa érintés nélküli fizetés az európai érintésmentes fizetési limitek emelésének köszönhetően

Hírek2020. okt. 22.Növekedés.hu

A fogyasztók szívesen használják a kontaktmentes fizetést. Ezt bizonyítja, hogy a Visa félmilliárddal több PIN-kód megadását nem igénylő tranzakciót bonyolított le mióta a COVID-19 világjárvány miatt megemelkedtek az érintésmentes fizetési limitek Európa-szerte.

A Visa ma bejelentette, hogy több mint félmilliárddal több olyan érintés nélküli fizetést dolgozott fel, ahol korábban a fogyasztóknak PIN-kódot kellett volna megadniuk, azóta, hogy az érintésmentes fizetések limitjét megnövelték Európa több mint 29 országában.

A COVID-19 miatt a kontaktmentes fizetés megítélése megváltozott: kényelmi szolgáltatásból elengedhetetlen szükségletté vált. A boltokban történő digitális fizetés már nem csak egy extra szolgáltatás, hanem egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a fogyasztók és kereskedők számára, hogy elkerüljék a fizikai érintkezést a fizetési terminálokkal. Az érintésmentes fizetési limitek emelésével pedig a Visa jelentősen több PIN-kód nélküli tranzakciót dolgozott fel Európa számos országában.

Az érintésmentes fizetés iránti növekvő igény Európa-szerte kimutatható - a Visa-kártyákkal történő bolti fizetések immáron több mint 75 százaléka történik ilyen módon.

Egyes európai országokban több mint duplájára nőtt ez az arány a tavalyi év azonos időszakához képest, de a legnagyobb európai államok közül is számosban legalább 20 százalék volt a növekedés az elmúlt évben.

Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője elmondta:

“Az érintés nélküli fizetések Európa-szerte növekvő népszerűsége nem új keletű. A járvány valójában egy meglévő tendenciát gyorsított fel, annyi különbséggel, hogy a kontaktmentes fizetés mostanra már nem csak kényelmes, hanem szükséges is. A globális világjárvány kitörésekor azonnal prioritássá tettük az együttműködést partnereinkkel Európa-szerte az érintésmentes fizetési korlátok emelése érdekében, hogy a fogyasztók könnyebben és biztonságosan tudjanak fizetni, és ritkábban kényszerüljenek PIN-kódjuk beütésére.

A magasabb érintésmentes fizetési limitek bevezetése azonban csak egy része annak az erőfeszítésnek, amellyel a Visa az európai gazdasági fellendülést támogatja. Célunk, hogy megkönnyítsük az egyének és a vállalkozások boldogulását. Akár azáltal, hogy egyszerűbbé és biztonságosabbá tesszük a fogyasztók számára a személyes és online fizetést, de akár azzal is, hogy segítjük a kisvállalkozásokat a változó környezethez való alkalmazkodásban. Ez most fontosabb, mint valaha.”

A Visa által nyújtott vezető fizetési technológia és biztonság lehetővé teszi az európai fogyasztók számára, hogy bankkártyájuk és mobileszközük segítségével akkor is fizethessenek a kézi érintést kerülve, ha épp úton vannak. A Visa legújabb közlekedési innovációjának köszönhetően az érintésmentes fizetés immáron utazás során is használható Európa több mint 50 városában.

Fontos hozzátenni, hogy a tapasztalatok szerint a visszaélések aránya az érintésmentes kártyák esetén a legalacsonyabb minden egyéb fizetési formához képest, valamint a fizikai értékesítési helyeken elkövetett csalások is történelmi mélyponton maradtak azokban az országokban, ahol az érintésmentes fizetéseket széles körben használják.