A Corvinusé Kelet-Európa legjobb üzleti iskolája

Hírek2019. nov. 4.Növekedés.hu

A Corvinus Business School lett Kelet-Európa legjobb üzleti iskolája az intézményeket rangsoroló francia Eduniversal 2019-es felmérése szerint; a Corvinus Egyetem programjai emellett bekerültek a Financial Times által összeállított legjobb „Masters in Management” (MIM) képzések között is.

A legjobb üzleti iskolák

A világon összesen több mint tizenhatezer üzleti iskola működik. Az Eduniversal ebből választja ki a legelismertebb ezer intézményt. A szervezet minden évben térségenként rangsorolja az üzleti iskolákat: Afrika, Közép-Ázsia, Eurázsia és Közel-kelet, Távol-kelet, Latin-Amerika, Észak-Amerika, Kelet-Európa, Nyugat-Európa, Óceánia.

A héten kihirdetett eredmény szerint a Corvinus Business School lett idén a kelet-európai térség legjobb üzleti iskolája. A második helyen a Varsói Egyetem Menedzsment Kara (University of Warsaw Faculty of Management), a harmadik, megosztott helyen a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem (VSE) üzleti iskolája és a Szentpétervári Egyetem menedzsment iskolája (Graduate School of Management - St. Petersburg University) végzett.

Az elismerést Zoltayné Paprika Zita, a Gazdálkodástudományi Kar dékánja vette át az Eduniversal konferenciáján Bangkokban.

„Három éve kerültünk fel erre a listára, az előző két évben mindkét alkalommal a második helyet sikerült elhoznunk. Nagyon örülök az idei első helynek, mellyel az elmúlt évi eredményeinket, ezek közül is  kiemelten a decemberben elnyert EQUIS akkreditációnkat ismerték el. Minden kollégámnak köszönöm a sikerhez való hozzájárulást”

- mondta Zoltayné Paprika Zita.

Az Eduniversal kettős módszertan használatával állítja össze rangsorát minden évben. Az értékelést a felmérésben résztvevő ezer intézmény dékánjainak szavazata alapozza meg, melyet az Eduniversal saját belső értékelési rendszerének eredményei egészítenek ki. A rangsorban elfoglalt hely a tudományos munka értékelése mellett az egyetem nemzetközi reputációját is kiemelten kezeli.

További információ a rangsorról: https://eduniversal-ranking.com/awards.html.

A legjobb „Masters in Management” képzések

A Financial Times szerint idén ezek a legjobb „Masters in Management” (MIM) képzések – a Corvinus Egyetem ismét köztük van. A Financial Times másfél évtizede összeállítja a legjobb üzleti képzést adó egyetemek listáját.

A mester szintű vezetőképzés (MIM – Master in Management) iránti érdeklődés a felsőoktatás globális piacán évről évre nő. A MIM programokra beadott jelentkezések száma a tavalyi évben 3 százalékal emelkedett, míg az MBA programok iránti érdeklődés stagnál. A MIM képzések kiemelten teljesítenek a piacon az egyéb mesterképzésekhez képest – írja a Graduate Management Admission Council (GMAC).

A Corvinus Gazdálkodástudományi Kara tagja a CEMS Global Alliance-nek. A CEMS Szövetséget 33 vezető üzleti egyetem alkotja. A CEMS MIM Programja már 10 éve az első 10 között szerepel a Financial Times rangsorában. Az egyetem ezen szövetség tagjaként részt vesz a CEMS Master’s in International Management program oktatásában. A Financial Times „Masters in Management 2019” rangsorában a CEMS Global Alliance a 8. helyen végzett, míg ugyanitt, az egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja a 84. helyen szerepel.

A megújuló Corvinus kiemelt célkitűzése, hogy a gazdaság- és társadalomtudomány területén Közép-Európa vezető intézményeként a világ legjobb 200, Európa legjobb 100 egyeteme közé kerüljön a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban 2030-ra.

Ennek elérése érdekében nagy hangsúlyt fektetünk az egyetem nemzetköziesítésére, ugyanis a felsőoktatás globális piacán az tud kiemelkedő szakmai sikereket elérni, aki nemzetközi színtéren is releváns, magas színvonalú tevékenységet végez, amit nemzetközileg is elismernek – olvasható az egyetem közleményében.