A Decathlon is felfüggeszti tevékenységét Oroszországban

Hírek2022. márc. 30.MTI

Szállítási nehézségekre hivatkozva felfüggeszti tevékenységét Oroszországban a sportszerbolt-hálózatot működtető Decathlon francia kiskereskedő, a Johnson & Johnson pedig arról döntött, hogy leállítja a testápoló termékek exportját Oroszországba.

A Decathlon bejelentése szerint felfüggeszti az üzletei működését Oroszországban, mert a szállítási fennakadások nem teszik lehetővé a működés folytatását az országban. Az oroszországi Decathlon hálózat több mint 50 üzletet egyesít

- derül ki a cég honlapján található adatokból.

A Decathlon üzemeltetője Oroszországban az Oktoblu nevű cég, amelynek a bevétele 2020-ban 21,8 milliárd rubel, adózott nyeresége 408,7 millió rubel volt. (1 rubel=3,79 forint).

Az amerikai Johnson & Johnson, a világ legnagyobb egészségügyi termékgyártója pedig úgy döntött, hogy felfüggeszti a testápolási termékek Oroszországba történő szállítását.

Március elején a J&J már arról határozott, hogy leállítja a befektetéseket, a reklámozást és a klinikai vizsgálatokat Oroszországban. Most, "a humanitárius válság fokozódása miatt" a cég további intézkedéseket tesz. Ennek részeként 5 millió dollárról 10 millió dollárra emeli a humanitárius célokra szánt adományokat a menekültek megsegítésére.

A Johnson & Johnson bevételének közel 1 százaléka származik Oroszországból.