A Ford a legnagyobb amerikai autóipari munkáltató Magyarországon

Hírek2018. szept. 22.Növekedés.hu

A Ford a legnagyobb amerikai székhelyű autóipari munkáltató az országban.

A budapesti Váci Úti Greens Irodaházban  a Ford regionális igazgatója és Szijjártó Péter külügyi-és külkereskedelmi miniszter megnyitották a Ford Motor Company legújabb Üzleti Szolgáltató Központját, jelentette be a vállalat az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara honlapján.

Az új helyszínnel együtt a Fordnak már 3 iroda-épülete van Magyarországon – kettő Budapesten és egy Szentendrén – ahol már több, mint 500 magasan képzett fiatal magyar mérnök és közgazdász dolgozik különböző üzleti kérdések megoldásán.
Az új Üzleti Szolgáltató Központ részeként a Ford megnyitja új regionális HR Szolgáltató Központját, amely része a HR-szolgáltatások egész vállalat-rendszerben zajló, széleskörű átalakításának. Hasonló központok nyílnak Indiában és Mexikóban. “A mai nap annak a folyamatnak a következő lépése, amely öt éve kezdődött. Azóta egyre több európai – és világszintű feladatot hoztunk Magyarországra, elismerve azt a teljesítményt és tapasztalatot, amelyet magasan képzett, több nyelvet beszelő, lelkes magyar alkalmazottaink felmutattak” mondta Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója. A kibővített budapesti Regionális Üzleti Szolgáltató Központ segíteni fog a Ford reorganizációs stratégiájának megvalósításában, amelynek célja az európai tevékenység üzleti hatékonyságának javítása. A Ford európai piacait lefedő számos pénzügyi, termelés-ütemezési, termék-kezelési, ellenőrzési, értékesítést követő szolgáltatási és HR-tevékenységet irányítottak át a magyarországi központba, 41 piacot kiszolgáló világszintű feladatokkal együtt. A Magyarországra telepített, nagyszámú európai-és világméretű feladat kitűnő lehetőséget biztosít a tehetséges fiatal magyarok számára, hogy világszintű csapatok tagjaiként különböző szerepekben tegyék próbára ismereteiket és készségeiket. A Ford ezzel a legnagyobb amerikai székhelyű autóipari munkáltatóvá vált az országban. Idén alkalmazottjainak létszáma várhatóan 600, jövőre pedig 700 fővel emelkedik. A vállalat támogatást nyújt a folyamatosan bővülő beszállítói hálózat számára is, amely jelenleg 40 vállalkozásból áll és 69 ezer dolgozót foglalkoztat. Megmunkálási-és alkatrész-beszállítási tevékenységük révén 2017-ben 580 milliárd Ft bevételhez jutottak, ami a magyar GDP 1,7 százaléka. A Ford 2010 óta vezeti a jármű-értékesítési statisztikákat Magyarországon. A személyautók kategóriájában piaci részesedése 10, a kereskedelmi járművek területén több, mint 22 százalék.