A H&M bevezeti a ruhabérlést

Hírek2019. dec 7.Növekedés.hu

Több hónapos felújítást követően újra nyitott a H&M egyik legfontosabb áruháza Stockholm Sergels Torg terén - olvasható a dw.com hírportálon. Az üzletvitel azonban valamelyest elüt a megszokottól.

A fast fashion cégnek új üzleti megoldásokat kell keresnie, mert forgalma lassul és készletei nőnek. Ugyanakkor az ágazat másik vezető cégével, a Zara-val együtt egyre gyakoribb bírálatok érik jelentős energiaigényük, szennyvíz és széndioxid-kibocsátásuk miatt. A bírálatokra adott válaszként üzletei már jó ideje befogadnak használt ruhákat.

A felújított áruház egyik, növényekkel díszített sarkában a H&M ügyfeleinek vásárlás helyett bérlési lehetőséget kínál. Az ajánlat elsősorban az üzlet népszerű, esküvői és ünnepi összejövetelekre ajánlott ruháira vonatkozik.

Ma már mindenki beláthatja, hogy a fast fashion nem egy fenntartható üzleti modell. Ez az oka annak, hogy most léptünk. A ruhabérlés tökéletesen beleillik céljainkba. Olyan tevékenység, amelyet már jó ideje ki akartunk próbálni.

mondta a H&M fenntarthatósági vezetője, Pascal Brun.

A H&M új szolgáltatása ünnepi öltözékek és szoknyák meghatározott körére korlátozódik és csak olyan ügyfelek számára biztosított, akik csatlakoztak a vállalat hűségprogramjához. Ezek a vásárlók egy heti időszakra körülbelül 350 svéd koronáért (körülbelül 11 000 forintért) bérelhetnek ruhákat.

Az új modell szerint működő áruházakban a vevők rendelkezésre áll szabászat, kávézó és kozmetikai szolgáltatásokat nyújtó szépségszalon is. A H&M egy októberben megnyitott berlini butik-üzletében jóga-tanfolyamokat is szerveznek.

A svéd kereskedő három hónapig vizsgálja majd, hogy mennyire válik be a ruha bérbeadás, mielőtt azt további piacokra is kiterjesztené. Pascal Brun szerint az eddigi tapasztalatok „rendkívül kedvezőek”, mivel a ruhapróbák előjegyzési naptára szinte teljesen betelt. 

Pascal Brun azt mondja: a vállalat hosszú távon a ruha bérbeadást online kívánja bonyolítani. 

BIZTOSÍTÁS
A rovat támogatója:
Így vásároljunk tudatosan használtautót
Nem egyszerű a használtautó-vásárlás menete, viszont érdemes megfontoltan cselekedni, bonyolult az utólagos reklamáció. A legjobb biztosítási ajánlat sokat segíthet.
Biztosítás2020. okt 17.
A Groupama az Év Biztosítója
Negyedik alkalommal, az idén is elnyerte a Groupama Biztosító a MoneyMoon Awards-on az Év Biztosítója elismerést. A biztosítási eszközalap kategóriában a társaság hat eszközalapja is az első helyen végzett. Megkapták a Legjobb Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjat is.
Biztosítás2020. okt 26.
Egy szakterületi rangsor alapján az SE a világ 250 legjobb egyeteme közé került
A Times Higher Education (THE) szerdán megjelent szakegyetemi világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem (SE) az orvos- és egészségtudományi területen a világ 250 legjobb felsőoktatási intézménye közé került.
Hírekegy napja
Koronavírus - Meghalt 43 beteg, 2291-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 43, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2291 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.
Hírek2020. okt 28.