Ezek a legfelkapottabb új úticélok az Airbnb szerint

Utazás2019. dec. 7.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az Airbnb a foglalások számának várható növekedése alapján jósolta meg, hogy 2020-ban melyek lesznek a legkedveltebb úticélok.

A közkedvelt szállásközvetítő ügynökség megnézte, hogy az előző évhez viszonyítva idén melyek azok az úticélok, ahol ugrásszerűen megnőtt a kereslet. Ebből következtetnek arra, hogy jövőre hova akar majd menni az emberek többsége – olvasható a CNBC oldalán. Várhatóan 20 város lesz a legnépszerűbb úticélok között jövőre.

1. Milwaukee, Wisconsin

Az első helyezett az amerikai Milwaukee lett, ahol a foglalások száma 729 százalékkal ugrott meg idén. Az Airbnb szerint a Michigan-tó partján fekvő város rengeteg látnivalót kínál, többek között múzeumokat és különleges hangulatú vendéglőket.

2. Bilbao, Spanyolország

Baszkföld legnépesebb és legjelentősebb városa a második helyezen végzett. A spanyolországi Bilbao városába 402 százalékkal nőtt meg a kereslet egy év alatt. A hely legismertebb látványossága a Guggenheim Múzeum, ahova mindenképp érdemes ellátogatni.

3. Buriram, Thaiföld

A harmadik helyre a thaiföldi Buriram került, amely történelmi emlékhelyei, elsősorban Phanom Rung különleges formájú temploma miatt lett felkapott. Az Airbnb szerint a városban 383 százalékkal növekedett az előző évhez képest a szállásfoglalások száma.

4. Sunbury, Ausztrália

Az ausztráliai Melbourne-től körülbelül 21 mérföldnyire elhelyezkedő Sunbury az Airbnb előrejelzése szerint a negyedik helyen áll. Ami a foglalások számát illeti, 356 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest.

5. Románia

Szomszédunk az ötödik helyen végzett: 298 százalékkal többen foglaltak szállást ide idén az Airbnb-n keresztül, mint 2018-ban.

A teljes lista így néz ki:

 1. Milwaukee (Wisconsin)
 2. Bilbao (Spanyolország)
 3. Buriram (Thaiföld)
 4. Sanbury (Ausztrália)
 5. Románia
 6. Xi’an (Kína)
 7. Eugene (Oregon, Egyesült Államok)
 8. Luxembourg
 9. Guadalajara (Mexikó
 10. Vanuatu
 11. Cali, Kolumbia
 12. Cape Canaveral, Florida
 13. Aberdeen, Skócia
 14. Courtenay, Kanada
 15. Ubatuba, Brazília
 16. Les Contamines-Montjoie, Franciaország
 17. Tokió, Japán
 18. Kerala, India
 19. Malindi, Kenya
 20. Maastricht, Hollandia