A koronavírus segélyekből rengeteg marihuánát vettek az amerikaiak

Hírek2020. ápr. 25.D.J.

A kannabisz értékesítés terén új rekordot állítottak be a tengerentúlon.

A Trump kormányzat még múlt hónapban jelentette be, hogy a jelenlegi válság miatt az USA-ban 1200 dolláros segélyt adnak azoknak az állampolgároknak, akik kevesebb, mint évi 75 ezer dollárt keresnek. Akik be vannak kötve az adóhivatalhoz, azok ezt a pénzügyi segítséget már meg is kapták. A digitális bankszolgáltatásokkal foglalkozó Current adatai szerint, ahogy lehetett rá számítani az átutalt összeg jó részét, mintegy 16 százalékát éttermekben és ételfutároknál, míg 9 százalékát élelmiszer kiskereskedéseknél költötték el az amerikaiak.

Egy felmérés tanulságai szerint a megkérdezettek mintegy harmada azután hogy megkapta a segélyt, a korábbinál többet költött ennivalóra.

A jelenlegi helyzetben sokan igyekeznek spórolni. A Cowen befektetési bank kutatása szerint az érintettek 31 százaléka az 1200 dollárt megtakarításként kezeli. Valamivel kevesebb, mint az emberek ötöde viszont az adósságait rendezi a plusz pénzből. A segélynek azonban a videojáték ipar is örülhet. A Current ugyanis úgy tudja, hogy az eddig elköltött támogatás 5 százalékából különféle konzol és PC játékokat vettek az amerikaiak.

Most a kannabisz termelők is jól jártak.

Az amerikai marihuána értékesítéseket monitorozó Akerna szerint, ahogy megindult a segélyek kiosztása látványosan meglódultak az eladások. Múlt héten még egy új rekordot is sikerült beállítani. Egy szerdai napon annyi füvet az USA-ban még sose adtak el legálisan, mint most április 15-én. Az összforgalom nagysága az eddigi átlagot több mint 50 százalékkal haladta meg - írja a Business Insider.