Külön koronavírus-tesztlabor nyílt milliárdosok számára a francia Riviérán

Hírek2020. ápr. 25.Növekedés.hu

Komoly felzúdulás váltott ki Saint Tropez lakossága körében, hogy a híres francia üdülőhely egyik villaparkjában magán koronavírus-tesztlabort hoztak létre, amely csak a komplexumban ingatlannal rendelkező milliárdosokat fogadja.

A 110 hektárnyi területű, 1951-ben alapított Les Parcs de Saint-Tropez, a francia Riviéra olyan ingatlankomplexuma, amelyben a világ leggazdagabb emberei közé tartozó személyek rendelkeznek villákkal.

A tulajdonosok között tartozik például Mohamed Fayed, a Harrods áruház korábbi és a párizsi Ritz szálloda jelenlegi tulajdonosa, vagy Lakshmi Mittal indiai acélmágnás, illetve Bernard Arnault, a Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH) luxuscikkgyártó cég elnök-vezérigazgatója, Európa leggazdagabb embere.

Fayed állítólag 72 millió euróért vásárolta az itteni villáját – írja a Daily Mail.

Forrás: Daily Mail

A mintegy 150 ingatlant magába foglaló villaparkon belül felállítottak egy koronavírus-tesztlabort, ahol kizárólag az itt lakó milliárdosoktól, valamint azok barátaitól vesznek mintákat.

A labort Jean-Louis Oger, a patikusból lett vagyonos vállalkozó hozta létre, aki számos dél-franciaországi klinika tulajdonosa is egyben.

Saint-Tropez kórházában ugyanakkor nincs lehetőség tesztekre, így a csak a vagyonos villatulajdonosokat kiszolgáló labor felállítása óriási felháborodást váltott ki a helyi lakosok körében. A tesztekből amúgy is komoly hiány van Franciaországban, különösen a távoli régiókban.

„Ez nem az én gondom”

– intézte el egyszerűen az arra vonatkozó kérdést Jean-Louis Oger, hogy a magánlaborjával ellentétben a helyi kórházban nincs mód tesztelésekre.