A leggazdagabb YouTuber egy hétéves kisfiú

Hírek2019. aug. 17.Növekedés.hu

A legtöbbet egy mindössze hétéves kisfiú kaszálja: évente 6,3 milliárd forintnak megfelelő összeget keres a YouTube-on játékok tesztelésével.

Többek között videójátékok közvetítésével, a mindennapjaikat bemutató vlogokkal és látványos trükkök bemutatásával keresik a legtöbb pénzt a legnépszerűbb videósok. A The Richest magazin összeállításából kiderül, kik jelenleg a legjobban fizetett influencerek.

10. Logan Paul – 14,5 millió dollár

A 24 éves amerikai Logan Paul először a Vine videómegosztó oldalon, majd a YouTube-on lett népszerű. 2018 elején nagy port kavart, amikor Japán híres Aokigahara erdőjében sétált barátaival, ezen a helyen ugyanis közismerten gyakran követnek el öngyilkosságot az emberek, Loganék pedig ráakadtak egy holttestre, amit videóra is vettek. Az eset után bár bocsánatot kért, a népszerűsége visszaesett. Jelenleg 19 millió feliratkozója van.

9. PewDiePie – 15,5 millió dollár

A 29 éves svéd Felix Kjellberg leginkább arról híres, hogy videójátékokkal játszik, és kommentálja azokat. Évekig ő volt a legjobban fizetett YouTuber, de aztán botrányai akadtak, többek szerint antiszemita és rasszista megjegyzéseket tett a videóiban, amely bár nem tett jót a népszerűségének, még mindig az ő csatornájára vannak majdnem a legtöbben feliratkozva: összesen 99 millióan követik őt.

8. Jacksepticeye – 16 millió dollár

Sean McLoughlin egy 29 esztendős ír YouTuber, aki szintén abból gazdagodott meg, hogy videójátékokkal játszik, amit közvetít is. Tagja volt a Revelmode projektnek, amelyet az előbb említett PewDiePie videós indított: a Disney támogatásával egy olyan közösséget akart létrehozni, ami átalakíthatja a videózást. Bár a Disney végül nem szponzorálta tovább az akciót, McLoughlin továbbra is sikeres videós maradt. Jelenleg több, mint 22 millió feliratkozója van.

7. VanossGaming – 17 millió dollár

A 25 éves kanadai Evan Fong szintén a videójátékozás közvetítéséből tett szert mesés vagyonára. Érdekesség, hogy magát Fong-ot alig látják a nézők a videókban. Népszerűségét kihasználva saját ruházati márkát alapított, amely elég sikeres. 2011-ben hozta létre a VanossGaming csatornát, és azóta több mint 24 millió ember iratkozott fel rá.

6. Markiplier – 17,5 millió dollár

A 29 esztendős, hawaii származású Mark Fischbach is videojátékokkal szórakoztatja a feliratkozóit. A botrányokat kerüli, fő célja a családbarát tartalom előállítása, a rajongóival is nagyon közvetlen. Bár a csatornája csak öt éve működik, már 24 millió feliratkozója van. Népszerűségében minden bizonnyal szerepet játszik, hogy sokszor áll össze más népszerű videósokkal, és mindig töretlen a jókedve.

5. Jeffree Star – 18 millió dollár

 A 33 éves Jeffree Star nemcsak híres Youtuber, de ezenkívül énekes-dalszerző, sminkművész, divattervező és modell is. Zenei karrierjét a Myspace-en kezdte önállóan kiadott dalaival, melyek több, mint 25 millió lejátszást értek el. 2010 óta készít videókat a YouTube-ra, már több, mint 15 millió feliratkozója van.

4. DanTDM – 18,5 millió dollár

A lista negyedik helyére szintén egy videójátékot közvetítő YouTuber került: a 27 éves brit Daniel Middleton közel hat éve található meg a videós oldalon. A csatornájára minden nap feltölt egy videót, amelyben általában a Minecraft nevű játékkal játszik. Jelenleg közel 22 millió feliratkozóval büszkélkedhet.

3. Dude Perfect – 20 millió dollár

A csatornát 5 fiatalember, Tyler Toney, Cody Jones, Garrett Hilbert, Coby Cotton és Cory Cotton hozta létre azzal a céllal, hogy nehéz és látványos trükköket mutassanak be. A csatorna végül olyan népszerű lett, hogy még televíziós műsorokban is szerepeltek és profi sportolókkal is készítettek videókat. Videóikra 44 millió feliratkozó kíváncsi.

2. Jake Paul – 21,5 millió dollár

 Jake Paul, testvéréhez, a 10. helyen végzett Logan Paulhoz hasonlóan, a közösségi média egyik jelentős alakja. A 22 éves „kistesó” saját valóságshow-t rendezett be luxusházában, emellett rappel, táncol, sportol és napi vlogokat is készít. Bár csatornájára közel 20 millióan vannak feliratkozva, kifejezetten megosztó személyiségnek számít. Szerepelt már a Disney Channel egyik sorozatában is, sőt, még saját könyvet is írt You Gotta Want It címmel.

1. Ryan ToysReview – 22 millió dollár

Ryan Kaji a leggazdagabb YouTuber, ami azért is igazán figyelemre méltó teljesítmény, mivel csak 7 éves. A csatornájára pontosan olyan videókat készít, amelyet az elnevezés sejtet: a kisfiú megvásárolja a játékokat, játszik velük, majd véleményt mond róluk. Fiatalsága miatt a szülei felelnek a 2015-ben létrehozott csatorna üzemeltetéséért. Már most több, mint 20 millió feliratkozója van, és óriási befolyással bír a játékiparra.