A legjobb energetikai startupokat keresi az MVM

Hírek2019. márc. 11.Növekedés.hu

Izgalmas szakaszához ért az MVM Zrt. startupversenye, az MVM Edison program, amelynek célja a jövő legígéretesebb, kreatív, piacképes, környezetbarát és energiahatékony fejlesztéseinek felkutatása.

Idén több mint száz pályamunkából választották ki az MVM Edison startupverseny nyolc döntős csapatát. Ők azok, akik nyolchetes szakmai képzésen vehetnek részt, illetve arra is lehetőségük nyílik, hogy akár 50 millió forint magvető befektetést nyerjenek el ötletük megvalósítására.

Az MVM Edison tavaly októberi felhívására január végéig jelentkezhettek újító ötletükkel az alkotók – már működő startupok, felsőoktatási hallgatók, de akár magánszemélyek is, egy-egy innovatív, energetikai területet érintő ötlettel.

A nyolc döntős kiválasztása során kiemelt szempont volt, hogy a benyújtott, az energetikai szektort célzó pályamunka széles körben hasznosítható megoldást kínáljon, valamint – megfelelő anyagi és szakmai támogatással –, piaci körülmények között is értékesíthető legyen.

A finalisták két hónapos komplex képzésen vesznek részt az MVM Csoport inkubátor cége, a Smart Future Lab Zrt. (SFL), valamint a verseny partnerei, az IBM és az Innoenergy szakértőinek vezetésével.

Az intenzív oktatáson a sikeres startup indításához, fejlesztéséhez, az üzleti terv elkészítéséhez, a csapatépítéshez, a sikeres tárgyalásokhoz, a piacelemzéshez, ötletük piacképességének vizsgálatához, a prototípustervezéshez, illetve ötletük hatékony bemutatásához, valamint a cégalapítás, a szerzői jogok és az adminisztráció területén kapnak elengedhetetlen, gyakorlati ismereteket a csapatok.

A május végén sorra kerülő döntőben a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három projekt egyenként 3 millió forint értékű kommunikációs szolgáltatáscsomagot kap, amely lehetőséget ad akár kommunikációs stratégia alkotására, arculattervezésre, akár piackutatásra is.

A legjobbak emellett egy tanulmányúton ismerhetik meg az IBM franciaországi dizájnközpontjának működését, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy a program befektetői bizottsága előtt is bizonyítsák rátermettségüket, és akár 50 millió forint értékű magvető befektetést nyerjenek el.

A pályázatról további részleteket az mvmedison.hu oldalon olvashat. (X)