Forradalmi innovációk - Indul a MVM EDISON Light Up!

StartUp2018. nov 20.Növekedés.hu

Ismeretlen hazai innovátorokat buzdít arra az MVM Csoport, hogy lépjenek ki a fényre, és mutassák meg a műhelyeikben született újításaikat.  A vállalat EDISON LightUp! előző évi innovációs pályázatára és startup versenyére 2016 decembere és 2017 februárja között lehetett jelentkezni; a felhívás több száz kreatív gondolkodót mozgatott meg, akik összesen 118 energetikai, energiatudatossági fejlesztési tervet nyújtottak be. A pályázók között volt egyetemi kutatócsoport, baráti társaság, tapasztalt mérnök és már működő vállalkozás is. Az MVM Edison program első lépéseként meghirdetett startup verseny eredményhirdetése a jövő színterévé vált. A high-tech díjátadón bemutatkozó tizenkét nyertes pályázatot fejenként egymillió forinttal honorálta a zsűri. A döntősök emellett belépést nyertek a második forduló inkubációs mentorprogramjába, amely végén a tizenkét pályázatból négy végső nyertes maximum 50 millió forint összegű magvető befektetésre és inkubációs/akcelerációs szolgáltatásainak igénybevételére kap-kapott lehetőséget. Ez lehet az a plusz, ami lehetőséget teremt számukra ahhoz, hogy a jövő meghatározó vállalkozásává váljanak. Négy kategóriában hirdettek győzteseket. A beérkezett pályázatokat, a zsűri székében a programgazda képviselete mellett az MVM Csoport K+F+I központja, a SmartFutureLab Zrt. vezérigazgatója Bertalan Zsolt valamint a hazai startup világ atyja, a Ustream egyik alapítója, Fehér Gyula és Pongrácz Ferenc, a programban partnerként résztvevő IBM délkelet- európai térségének üzletfejlesztési igazgatója bírálta el. Az öttagú zsűri által legjobbnak választott pályázatokra jellemző, hogy energetikai újításra hívják fel a figyelmet vagy egy már működő rendszer, illetve szolgáltatás hatékonyabbá tételén alapulnak. Pályázatokat négy kategóriában, azokon belül összesen tíz alkategóriában lehetett benyújtani. Ezek az általános, a házi, az irodai és a közösségi, más néven városi energiatermelés és felhasználás különféle területeire koncentrálnak.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.