Forradalmi innovációk - Indul a MVM EDISON Light Up!

StartUp2018. nov 20.Növekedés.hu

Ismeretlen hazai innovátorokat buzdít arra az MVM Csoport, hogy lépjenek ki a fényre, és mutassák meg a műhelyeikben született újításaikat.  A vállalat EDISON LightUp! előző évi innovációs pályázatára és startup versenyére 2016 decembere és 2017 februárja között lehetett jelentkezni; a felhívás több száz kreatív gondolkodót mozgatott meg, akik összesen 118 energetikai, energiatudatossági fejlesztési tervet nyújtottak be. A pályázók között volt egyetemi kutatócsoport, baráti társaság, tapasztalt mérnök és már működő vállalkozás is. Az MVM Edison program első lépéseként meghirdetett startup verseny eredményhirdetése a jövő színterévé vált. A high-tech díjátadón bemutatkozó tizenkét nyertes pályázatot fejenként egymillió forinttal honorálta a zsűri. A döntősök emellett belépést nyertek a második forduló inkubációs mentorprogramjába, amely végén a tizenkét pályázatból négy végső nyertes maximum 50 millió forint összegű magvető befektetésre és inkubációs/akcelerációs szolgáltatásainak igénybevételére kap-kapott lehetőséget. Ez lehet az a plusz, ami lehetőséget teremt számukra ahhoz, hogy a jövő meghatározó vállalkozásává váljanak. Négy kategóriában hirdettek győzteseket. A beérkezett pályázatokat, a zsűri székében a programgazda képviselete mellett az MVM Csoport K+F+I központja, a SmartFutureLab Zrt. vezérigazgatója Bertalan Zsolt valamint a hazai startup világ atyja, a Ustream egyik alapítója, Fehér Gyula és Pongrácz Ferenc, a programban partnerként résztvevő IBM délkelet- európai térségének üzletfejlesztési igazgatója bírálta el. Az öttagú zsűri által legjobbnak választott pályázatokra jellemző, hogy energetikai újításra hívják fel a figyelmet vagy egy már működő rendszer, illetve szolgáltatás hatékonyabbá tételén alapulnak. Pályázatokat négy kategóriában, azokon belül összesen tíz alkategóriában lehetett benyújtani. Ezek az általános, a házi, az irodai és a közösségi, más néven városi energiatermelés és felhasználás különféle területeire koncentrálnak.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.