A lengyel kormány a Microsoft, a Boeing és az Amazon segítségét kéri

Hírek2018. júl 12.Növekedés.hu

A lengyel beruházás-ügyi miniszter, Jerzy Kwieciński amerikai látogatása során arra kívánta rábeszélni a legnagyobb vállalatokat, így a Microsoftot, a Boeinget és az Amazont, hogy alakítsanak ki szorosabb kapcsolatot lengyel kis-és középvállalatokkal és segítsék azok világpiaci megjelenését. Az említett cégek állítólag készek az együttműködésre. A PAP hírügynökség számolt be arról, hogy a lengyel miniszter Seattle-ben találkozott a három üzleti óriás képviselőivel és arra biztatta őket, hogy ruházzanak be Lengyelországban és karoljanak fel lengyel vállalatokat. Az Amazon már tett hasonló lépéseket Spanyolországban és Olaszországban, ami Jerzy Kwieciński szerint kölcsönös előnyökkel járt.

A miniszter hozzátette: „A tárgyalások tapasztalatai alapján az Amazon nyitott az együttműködésre.”
A vállalat lengyelországi, Gdańsk városában működő Fejlesztési Központja írott szövegek szóbeli megjelenítésével foglalkozik. Jelenleg 450 szakembert alkalmaz és újabb 200 fő toborzása folyik. Ez a legnagyobb ilyen jellegű vállalkozás Lengyelországban. A Microsofttal folyatott tárgyalás központjában a külföldön élő lengyelek gyermekei számára ajánlott, lengyel nyelvet oktató online programok, valamint a fogyatékos emberek életét könnyítő megoldások kifejlesztése állt. A Boeing képviselőivel tartott megbeszélés napirendjén a legfontosabb téma a lengyel vállalatoknak a repülőgépek gyártásához nyújtott hozzájárulása volt, amelyet az amerikai cég nagyra értékelt. Jerzy Kwieciński kijelentette: „a lengyel vállalatok nemcsak alkatrészeket tudnak gyártani, képesek arra is, hogy új technológiákat és megoldásokat alkossanak a Boeing számára”. Hozzátette: ez a vállalat is nyitott a további együttműködésre. A miniszter közölte, hogy a három óriás konkrét lengyelországi befektetési terveiről nincs módjában tájékoztatást adni, mivel „azok meg kívánták őrizni terveik bizalmas jellegét”.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.