A magyar élelmiszergyártók Erdélyben juthatnak új értékesítési lehetőségekhez

Hírek2023. jún. 9.MTI

Erdélyben juthat új értékesítési lehetőségekhez az a tíz magyarországi élelmiszergyártó, akik kétnapos találkozón mutatkoztak be Székelyföld releváns élelmiszerláncainak beszerzői és disztribútorai előtt - közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) pénteken az MTI-vel.

Az AMC a helyi vállalkozók egyesületeivel és a hargitai megyeszékhely magyar főkonzulátusával üzleti találkozót szervezett június 8-9. között Csíkszeredára és Sepsiszentgyörgyre azzal a céllal, hogy exportképes magyar vállalkozások termékeivel bővítsék a térségben már jelenlévő magyar termékek kínálatát.

A helyszínválasztást részben az indokolta, hogy a csíki város nagyobb szerepre törekszik az élelmiszeriparban,

mintegy 92 hektáros területen tervezi ipari park létesítését, ahol élelmiszeripari vállalkozások megtelepedésére is számít - írták.

Az AMC tájékoztatta a Hungarian Food Business Program exportfejlesztési programról az események résztvevőit, a Magyarországról érkezett gyártók pedig egyebek között lekvárt, tésztát, bor- és gyümölcsecetet, szörpöt és üdítőt ajánlottak a székelyföldi üzletláncok beszerzőinek figyelmébe.

A rendezvényen bemutatták a Hungarian Food Business Catalogue digitális katalógust, amelyből a helyi érdeklődők további csaknem kétezer magyar terméket ismerhetnek meg - olvasható a közleményben.