A magyar olimpikonok hazajöttek – itthon a sportolókat segítő szakembereket is ünnepelték

Hírek2024. aug. 12.Növekedés.hu

A Párizsból érkező magyar csapatnak a Puskás Szoborparknál tartott ünnepséget a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). Az eseményen egy különlegességre is sor került.

Miután a buszaik befutottak, lelkes tömeg fogadta a magyar versenyzőket a Puskás Aréna mellett. „A párizsi olimpia döcögősen indult, de fantasztikusra sikerült” – mondta el nyitóbeszédében Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, aki hangsúlyozta: megküzdöttünk minden találatért. Magyarország az éremtáblázaton 206 ország közül végzett a 14-dik helyen.

Márton Viviana olimpiai bajnok tekvondós a magyar csapat ünnepélyes fogadásán (MTI/Máthé Zoltán)

Az elmúlt 128 évben nem volt olyan olimpia, ahol ne lett volna magyar aranyérem – mondta el a MOB elnök, aki köszönetet mondott mind a 180 sportolónak, aki kijutott Párizsba, majd a kormányzatnak is, amiért támogatják az élsportot.

Muhari Eszter bronzérmes párbajtőröző (b) és Gulyás Michelle aranyérmes öttusázó (b3) a magyar csapat ünnepélyes fogadásán (MTI/Máthé Zoltán)

Az esemény egyik különlegessége, hogy egy ponton a színpadra felhívták a sportolókat segítő szakembereket.

Többek közt edzőket, sportpszichológusokat, táplálkozási szakértőket, teljesítményspecialistákat és orvosokat.

Az MBH Bank, mint a Magyar Olimpiai Csapat stratégia partnere mintegy képletesen, így az Elismerés Dobogójára emelte azokat, akik a hazai olimpikonok mögött állva szaktudásukkal, kitartásukkal és támogatásukkal segítették győzelemre a versenyzőket.

„Gratulálunk az olimpia összes résztvevőjének és rendkívül büszkék vagyunk a magyar sportolókra, valamint az elért eredményeikre, miután idén a Magyar Olimpiai Csapat 19 éremmel tért haza a párizsi olimpiáról. Azonban fontosnak tartjuk, hogy ne csak a sportolóink teljesítményét ismerjük el, hanem mindazokét,

akik végig mögöttük álltak és kitartó munkájukkal, támogatásukkal segítették őket az elért eredményekhez.

Éppen ezért alkottuk meg az Elismerés Dobogóját, hogy a kemény munka után kijáró elismerésből a háttérországot alkotó személyek is részesülhessenek, hiszen az olimpiai eredmények mögött nemcsak egyéni teljesítmények, hanem jól összehangolt csapatmunka áll”

– mondta Pataky Piroska az MBH Bank marketingigazgatója.

Az olimpikonokat segítő szakemberek az Elismerés Dobogóján