A Mastercard tovább erősíti a fintech szektort

Hírek2018. máj 24.Növekedés.hu

A Mastercard bejelentette a fintech iparág fejlődését támogató Accelerate kezdeményezés elindulását. A piacvezető fizetéstechnológiai vállalat testreszabott támogatási megállapodásokat tervez a szektor szereplőivel, piaci adatokkal, szakmai és technológiai eszközökkel, befektetésekkel elősegítve ezen cégek növekedését. A már sikeresen futó Start Path programmal összehangoltan kialakított Accelerate erősíti a Mastercard elkötelezettségét a fintech közösség és az újgenerációs digitális bankok felé.

A programhoz csatlakozó vállalkozások terjeszkedését a Mastercard licensz szakértőkkel és ügyfélkapcsolati szakértelemmel támogatja. Emellett hozzáférést kaphatnak a vállalatuk növekedését gyorsító iparági adatokhoz és az adatelemzést segítő eszközökhöz is. A program piaci alapon biztosít erőforrásokat a stratégiai befektetésekhez, melyekkel a cégek már korai fejlődési szakaszukban is megfelelhetnek a tőkekövetelményeknek.

Ann Cairns

“Hosszú távon is szeretnénk a világ fintech vállalkozásai mellett partnerként állni és az Accelerate nevű kezdeményezésünk a következő lépést jelenti ezen az úton” – mondta Ann Cairns a Mastercard alelnöke. “A fintech cégek a világ egyik leggyorsabban fejlődő és legélénkebb közösségét alkotják, a Mastercard pedig elkötelezett abban, hogy segítse a további növekedésüket és felszabadítsa teljes potenciáljukat. A Mastercard több mint fél évszázados, a pénzügyi szektorban szerzett tapasztalatával egyedülálló pozícióban van ahhoz, hogy olyan platformot biztosítson, amely képes a fintech cégeket egyre ambiciózusabb növekedési terveikben segíteni.”

A Mastercard az elmúlt években több úttörő vállalkozást segített a nemzetközi márkává alakulásban, jelenleg több mint 30 feltörekvő és már régóta stabil digitális bankot támogat Európa szerte. Egyre több fogyasztó kötelezi el magát a digitális bankolás mellett és egyre magasabbak az elvárásaik is – ezt a Mastercard kutatásai is alátámasztják. A digitális banki vállalkozások és a fintech cégek számára világosak a piaci lehetőségek és a Mastercard felkészült arra, hogy segítsen ezek kiaknázásában.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.