A McLaren 1200 munkahely megszüntetésére kényszerül

Hírek2020. máj. 29.Növekedés.hu

Miután a koronavírus-járvány visszavetette eladásait és reklámbevételeit, a csúcsautókat gyártó és a Forma-1 versenysorozatban szereplő brit McLaren dolgozói több, mint negyedének elbocsátását tervezi.

A bbc.com hírportálon olvasható cikk szerint a vállalat körülbelül 4 000 embert alkalmaz. Az elbocsátandók zöme az Egyesült Királyságban dolgozik.

A Forma-1 versenyeket felfüggesztették, a McLaren szuperautóinak megrendelésállománya a járvány miatt visszaesett.

A vállalat közölte:

a válság súlyosan érinti gazdálkodási helyzetét. Keményen dolgozott költségeinek csökkentésénés azon, hogy a leépítéseketelkerülhesse.Mostanra azonban nem maradt más választásunk, minthogy csökkentsük a dolgozói létszámot

fogalmazott Paul Walsh elnök.

Ezek kétség kívül nehéz idők vállalatunk, különösképpen pedig dolgozóink számára. Mégis azt tervezzük, hogy a válságból egy hatékony, fenntartható vállalkozásként kerüljünk ki, egyértelmű úton a növekedés felé.

A cég Forma-1 üzletága arra számít, hogy a 800 fős létszámából körülbelül 70 dolgozóról kell lemondania. A következő évben azonban sor kerül egy második hullámra is, amikor érvényesítenie kell egy, a szakág szintjén elrendelt költségvetési plafont.

Míg a járvány az egész vállalatcsoportra megszorításokat kényszerített, a költségvetési plafon a verseny-divízióra volt a legnagyobb hatással.

Sok más csapat – különösen az olyan nagy istállók, mint a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull – szintén létszámcsökkentésre kényszerül, de a távozók számára a márka csoporton belül találhatnak más foglalkoztatási lehetőséget.