A munkaerőpiac kihívásairól a Közgazdász-vándorgyűlésen

Hírek2022. aug. 25.Növekedés.hu

Érdekes tapasztalat az elmúlt időszakból, hogy az országban egyszerre van jelen - és szab bizonyos értelemben gátat a növekedésnek - a munkaerőhiány és a munkanélküliség. A munkaügyi közgazdászoknak ezért komoly feladatot jelent összehangolni a munkaerő-tartalékokat a vállalatok munkaerő-igényével. Elsősorban ezekre a kihívásokra keresik a választ a 60. Közgazdász-vándorgyűlés munkaerő-piaci szekciójának előadói 2022. szeptember 22-én, csütörtökön 16 órától a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

A munkaerőhiány és a munkaerő-tartalékok címet viselő panel bevezető előadását Lakatos Judit, a Központi Statisztikai Hivatal ny. szakmai főtanácsadója tartja majd.

A keynote-ot követő panelbeszélgetés résztvevői: Nábelek Fruzsina, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója; Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem emeritus egyetemi docense, a Boda & Partners Kft. managing partnere, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja; Budai László, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője és Czirfusz Márton, a Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont társalapítója lesznek. A beszélgetést Bagó József, a Belügyminisztérium vezető kormányfőtanácsosa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke vezeti majd.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést.

A konferencia folyamatosan frissülő és bővülő programja megtalálható a rendezvény honlapján, a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu/ címen.

A konferenciára regisztrálni ezen a linken lehet.