A nagyfőnök figyel rád

Hírek2017. okt 16.Növekedés.hu

A terrorfenyegetettség és a bűnözés növekedése miatt Nagy-Britanniában egyre több cég alkalmaz nyomkövető GPS eszközöket, amelyekkel figyelik a dolgozók mozgását, extra védelmet nyújtva számukra vészhelyzetben. Brit statisztikai adatok szerint a márciussal végződött évben 18 százalékkal nőtt a bűnesetek száma az egy évvel  korábbihoz képest, a leggyorsabb ütemben az elmúlt évtizedben. A biztonsági nyomkövetés területén működő Send for Help biztonság technikai  vállalatnak mára 100 ezer ügyfele van különböző vállalatok megbízásából, de számuk gyorsan növekszik  Ezt jelzik a társaság bevételei is: idén 30 százalékkal 8 millió fontra nőtt az árbevétel, adózás előtti nyereségük több mint a duplájára, 2,4 millió fontra emelkedett.   A vállalat legjelentősebb ügyfele a nemzeti egészségbiztostó (National Health Service) , amelynek dolgozói széleskörű tevékenységet folytatnak  és gyakran járnak külső helyszínekre. A Send for Help készülékein jelezni lehet egy készenléti központnak, ha valakit valamilyen támadás ér, ők továbbítják az információt egy vészhelyzet-kezelő egységnek, ami azonnal intézkedik. A helyzet komolyságát jelzi, hogy elemzők becslése szerint a dolgozók biztonsági nyomkövetésének a piaca Európában és az Egyesült Államokban 2021-ig megkétszereződik, és eléri a 226 millió fontot.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.