Csaknem egymillió ember ellen folyik csődeljárás Szlovákiában

Hírek2017. okt 16.Növekedés.hu

Jelenleg 968 986 természetes személy ellen folyik csődeljárás Szlovákiában, némelyeknél csak egy eljárás van folyamatban, de van olyan is, akinek négy, sőt hét ügye is van. A természetes személyekhez sorolták az egyéni vállalkozókat is. Szlovákiában április 1-től jelentősen megváltoztak a személyi csődeljárás feltételei, ezzel ez az intézmény sokkal inkább elérhetővé vált a problémás adósok széles rétegei számára. Szakértők szerint az már másik kérdés, hogy az előkészítés fázisában lévő végrehajtási amnesztia nem fogja-e visszatartani azokat, akik egyébként használnák ezt az intézményt, mert joggal gondolhatják majd úgy, hogy az amnesztia előnyösebb lesz számukra. A megkülönböztetés nélküli, mindenkit felölelő amnesztia komoly negatív jelzéssel bírhat a társadalom számára, hogy megéri spekulálni, s mástól megoldásokat várni, ahelyett, hogy az egyén felelősséget vállaljon, s becsületesen kiegyenlítse a tartozásait. Nagy a valószínűsége, hogy ennek következtében az emberek a jövőben kevésbé lesznek körültekintőek az új kötelezettségeiket illetően, abban a hiszemben, hogy az állam majd ismételten megoldja helyettük a problémáikat a becsületesek rovására.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
A leggazdagabb orosz nők
Oroszországban a gazdag milliárdosok többsége férfi, ismert oligarchák, acélipari, olajipari csoportok tulajdonosai. Vannak azonban olyan nők is szép számmal, akik vagy alanyi jogon, vagy esetleg éppen egy előnyös válás révén immár önállóan is százmilliárd forint körüli vagyonnal bírnak.
Siker2018. júl 15.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.