A nők helyzetéről az agráriumban

Hírek2020. szept. 4.Növekedés.hu

Két érdekes témát jár körbe az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztályának idei vándorgyűlési szekciója, amelyet szeptember 4-én, pénteken délelőtt rögzítettünk az MKT közösségi terében.

A szekcióülés első felében - Zöldréti Attilaszakosztályi elnök moderálásával - az agrár-generációváltás kihívásait figyelembe véve beszélget a vidéken élő nők helyzetéről és lehetőségeiről négy, az agrárágazatban, illetve az élelmiszeriparban érintett vezető: Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió Egyesület elnöke, Gergely Krisztina agrárvállalkozó, Süle Katalin Elza, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara általános agrárgazdasági ügyekért felelős alelnöke és Szakács Hedvig, a ZIMBO Perbál Kft. ügyvezető igazgatója. A szekció második fele pedig a kárpát-medencei agrárdiplomácia új perspektíváiról szól, Vajda László, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztály alelnöke és Kis-Dörnyei Márton, a Miniszterelnökség osztályvezetője előadásában.

A szekció panelbeszélgetései - több más tematikus szekció programjával együtt - 2020. szeptember 24-én, csütörtökön 10 órától lesznek megnézhetők-meghallgathatók a konferencia honlapján. A tanácskozás szeptember 24-25-én élőben streamelt, plenáris programja ide kattintva elérhető.