A Porsche-csoport elektromos töltő állomásokat épít ki Romániában

Hírek2019. máj. 5.Növekedés.hu

A csoport márkái három év alatt 77 darab gyors-töltőt építenek az országban - jelentette be a Porsche Romania.

Románia legnagyobb autó-importőre, a Porsche Romania bejelentette: partnereivel jelentős összeget fordít elektromos autók töltőállomásainak kiépítésére. A romania-insider.com hírportál szerint a vállalat a 2019-2021 közötti időszakban legalább 77 állomást létesít, közölte a Porsche Romania ügyvezető igazgatója, Brent Valmar.

Az állomások kapacitása általában 75 kW lesz, néhány közülük képes lesz 150 kW átadására is.

A Porsche Romania által megcélzott energia-tartomány jelzi azoknak a járműveknek a motor-teljesítményét, amelyeket a Porsche hálózata a következő években forgalmazni kíván. Terveik szerint idén már nagy számú, ilyen töltést igénylő jármű kerül értékesítésre. 

A nagy teljesítményű állomások jelentősen csökkenteni tudják az elektromos járművek feltöltéséhez szükséges időtartamot. A cél, hogy ez még a nagy akkumulátorok esetében se haladja meg az egy órát.

A Porsche-csoport első márkája, amely töltőállomásokat telepít, a Volkswagen lesz: ez év végéig 24 egység készül el. Az Audi idén legalább 13, a Skoda hálózata 2020-ig legalább 29, a SEAT a tervek szerint 2021-ben legalább 11 állomást épít meg.