A PSG katari tulajdonosa megvenné az AS Romát is

Hírek2019. ápr 13.Növekedés.hu

A Paris Saint-Germain katari tulajdonosa sajtóértesülések szerint szemet vetett az AS Romára. Ha valóban igaz a hír, akkor a katari cégnek valószínűleg egy külön társaságot kell majd létrehoznia az olasz futballklub irányítására, miután az UEFA előírásai tiltják, hogy azonos tulajdonoshoz tartozó klubok ugyanazon versenysorozatban elinduljanak.

A Paris Saint-Germaint 2011-ben megvásárló Qatar Sports Investment (QSI) érdeklődik az AS Roma megvásárlása iránt – értesült a L'Equipe. A francia sportlap szerint a QSI, illetve annak tulajdonosa, a PSG elnöki posztját betöltő Nasser Al-Khelaifi az olasz klub megvásárlásának lehetőségét mérlegeli.

Nasser Al-Khelaifi

Amennyiben valóban helytállóak a PSG tulajdonosának szándékáról szóló hírek, akkor valószínűleg a QSI-nek egy külön céget kell majd létrehoznia az olasz klub irányítására, hiszen az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) versenyszabályzatának 5. cikkelye tiltja, hogy egy adott tulajdonosnak több csapata is ugyanabban a versenysorozatban szerepeljen. Mint ismert, a Bajnokok Ligája idei szezonjában mindkét csapat már a nyolcaddöntőben kiesett.

Emlékezetes, hogy 2017 nyarán egy ideig úgy tűnt, hogy a Bajnokok Ligája versenysorozatban nem szerepelhet egyszerre az osztrák Red Bull energiaital-gyártó vállalat érdekeltségi körébe tartozó Red Bull Salzburg, illetve az RB Leipzig csapata. A cég többségi részesedéssel bír a német klubban, míg a Salzburg esetében hivatalosan csak főszponzornak számít. Miután a két klub változtatásokat eszközölt a szervezeti felépítésében, így végül az UEFA az utolsó pillanatban engedélyezte a két csapat indulását. (Ellenkező esetben csak a Salzburg szerepelhetett volna a BL-ben, mivel osztrák bajnokként ezt a csapatot illetve volna meg az elsőbbség a német bajnokságban 2. helyen záró Leipziggel szemben.) A két klub által meghozott intézkedések között személyi változtatások is voltak, így végül az UEFA arra jutott, hogy „nincs olyan természetes vagy jogi személy, amely mindkét klub vezetésében döntő befolyással bír”.

A Le Parisien francia lap pedig arról értesült, hogy a PSG katari tulajdonosa azt is mérlegeli, hogy az angol másodosztályban, a Championshipben vásárol meg egy újabb klubot.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.