A Shanghai tőzsdével közösen fejleszt a BÉT

Hírek2018. máj 13.Növekedés.hu

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde a világ egyik legnagyobb börzéjével, a Shanghai Értéktőzsdével. A két szervezet többek között a magyar, illetve a kínai befektetők által elérhető új termékek kidolgozásán is közösen fognak dolgozni.  A Shanghai Értéktőzsdével széles körű együttműködésre lehetőséget adó megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde. A most induló partnerség keretében a két börze közösen fog befektetési termékeket fejleszteni, valamint közös kutatói munkát is elindítanak. Az együttműködés részét képezi továbbá az információcsere a tőkepiaccal, a tőzsdei működéssel, illetve a szabályozással kapcsolatban. Az aláírással a világ öt legnagyobb tőzsdéjének egyikével lépett együttműködésre a BÉT (az éves összesítésekben a 4-5. helyeken szokott szerepelni a Shanghai Értéktőzsde). A shanghai börzén több mint 1400 vállalat papírjai forognak, átlagos napi forgalma nagyobb, mint a teljes hazai részvénypiaci kapitalizáció. A Shanghai Stock Exchange-et 1990-ben alapították, nonprofit szervezetként működik, közvetlenül a China Securities Regulatory Commission (CSCR), a kínai értékpapírpiaci felügyelet kormányzásával. A börze egyike Kína két független tőzsdéjének a Shenzheni Értéktőzsde mellett; mindkét piac széleskörű választékkal rendelkezik részvények, kötvények és egyéb értékpapírok terén. Az aláírási ceremónia tanúi voltak Fang Xinghai a CSCR elnök-helyettese és Dr. Windisch László a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. A Budapesti Értéktőzsde tőkepiac-fejlesztési tevékenységének kiemelt fontosságú eleme, hogy szorosabbra fűzze a dinamikusan fejlődő Kínával való együttműködést. 2017 januárjában a Bank of China-val kötött a mostanihoz hasonló együttműködési megállapodást, amely – többek között – jüan alapú kereskedhető termékeknek a BÉT-en történő megjelenését is hatékonyan elősegítheti. A Távol-Kelet 2014 óta dominálja a globális IPO-színteret, a shanghai és shenzheni börzéken csak 2017-ben 436 nyilvános részvénykibocsátást bonyolítottak, ami világszerte az új IPO-k negyedét tette ki. A tranzakciók összértékét tekintve mind tavaly, mind 2016-ban a Shanghai Értéktőzsde volt a világelső.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.