A sok piás matt jó üzlet az északi komp!

Hírek2017. nov 6.Növekedés.hu

Kiválóan teljesít az észak-európai hajókomp-társaságok éllovasa, az észt AS Tallink. Az évi közel egymilliárd eurós forgalmat generáló és tőzsdén is jegyzett Tallink idén szinte minden mutatójában rekordokat állított be, legfrissebb közleménye alapján, elsősorban a Stockholm – Riga vonalon tudta növelni értékesítéseit. A cég fő üzlete a személy- és áruszállítás különböző északi desztinációk között, a társaság elsősorban Svédországot és Finnországot köti össze Észtországgal és Lettországgal. Mindebben nem csak az érintett országok között valóban utazni szándékozó utasok elszállítása az üzlet, hanem az is, hogy sokan járnak inni a kompra. Egyes fejlett és „száraz” (vagyis alkoholt csak nagyon drágán árusító)  országok állampolgárainak ugyanis nagyon vonzó a kompjárat, mert ők, az alkoholt nem vetik meg, és a kompok büféiben széles és olcsó a kínálat. Az utasok egy jelentős része így nem csak megveszi a menetjegyet, de elég sokat költenek a vámmentes alkoholos italokra is. Még az sem igazán bántja őket, ha a célállomáson már képtelenek kiszállni, az utazás célja ugyanis nem ritkán maga az alkoholfogyasztás. A megnövekedett utasforgalom és a Tallink idei rekordszámai miatt a részvények is szépen emelkednek, november elején már 20 százalékos pluszban álltak az egy évvel korábbi bázishoz képest. A tőzsdei regiszterekben pedig a cég továbbra is a közlekedés kategóriában és nem a vendéglátás soron található.  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.