A Starbucks ikonikus vezére otthagyja posztját és indulni akar az elnöki székért

Hírek2018. jún 12.Növekedés.hu

Howard Schultz, az ikonikus Starbucks vezért, elhagyja a céget a hónap végén, közölte a New York Times. Schultz volt az, aki egy multivállalatot alkotott, az amúgy kis Seattle-i kávéláncból. Ma már a Starbucks 28,000 kávézót üzemelted 77 országban.  Schultz döntése, hogy nyugdíjba vonul, már egy éve megfogalmazódott benne és a bejelentést megelőzően jóval korábban közölte is a többi vezetővel szándékát. De nemcsak a nyugdíjba vonulása miatt beszélnek Schultz-ról annyit Amerikában. A pletyka szerint Schultz szeretne indulni a 2020-as elnökválasztáson, a Demokraták színeiben. Schultz aktívan részt vesz a politikában és politikai véleményét sem tartja meg csak magának. Erősen kritizálta Trump elnököt és politikáját és szerinte „ az elnök káoszt teremt minden nap”. Schultz a New York Times-nak elmondta, hogy nagyon aggasztja Amerika jövője és az, hogy egyre nagyobb a megosztottság az amerikai társadalomban. Ennek ellenére még nem erősítette meg, de nem is tagadta, hogy indulna a 2020-as elnökválasztásokon, de majd mérlegelni fogja lehetőségeit. Trump győzelme után minden lehetséges. Sokan gondolják, hogy legközelebb is lehet olyan elnök, akinek semmi tapasztalata a politikában.

Egyre több üzletember gondolkozik, hogy indul a választásokon. Például, Robert Iger, a Disney vezérigazgatója, maga mondta, hogy indulna a választásokon egészen addig, amíg nem ütötte nyélbe a 21st Century Fox megvételét. Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója is fontolgatja indulását. Mark Cuban, a milliárdos, aki a Dallas Mavericks kosárlabdacsapat tulajdonosa is szeretne indulni, mint Republikánus jelölt. 
Az „outsider” tendencia az amerikai politikában elég népszerű lett, főleg Donald Trump győzelme után, így egyáltalán nem lenne sokkoló, ha Schultz indulna mint elnökjelölt. Az emberek bíznának tudásában, hiszen a Starbucks részvények 21 000 százalékkal nőttek az 1992-es tőzsdére menetel óta, ami annyit tesz, ha valaki akkor 10,000 dollárt fektetett a Starbucks-ba, ma körülbelül 2 millió dollárja lehet.       

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.