A tatabányai Árpád gimnazisták idén a legjobbak

Hírek2017. dec 16.Növekedés.hu

A Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai győzedelmeskedtek az idén ötödik alkalommal megrendezett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyén. A nyertesek nagy küzdelemben előzték meg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tavaly győztes csapatát. Az október eleje óta zajló versenyre rekordszámú, 1240 négyfős középiskolás csapat nevezett, ami azt jelenti, hogy az idei győztesek közel 5 ezer, 14-22 éves diák közül szerezték meg a PénzSztár címet. A versenyzőknek a végső fordulóban is változatos feladatokat kellett teljesíteniük: egy saját tervezésű startup projektet kellett prezentálniuk, 2 percben kellett ismertetniük, hogy egy adott pénzügyi, gazdaságpolitikai esemény milyen okokból következett be, egy szövegben kellett a hibákat megtalálniuk és kijavítaniuk, illetve rövid levélrészleteket kellett a megfelelő intézményekhez vagy intézményen belüli szakterületekhez elirányítaniuk. Izgalmasak voltak azok a szópárbajok, melyek keretében a csapatoknak egymással szemben kellett megvédeniük ellentétes álláspontjaikat. A versenyzők azt is feladatul kapták, hogy foglalják össze a pénzvilág egy-egy aktuális eseményéről, folyamatáról szóló cikk lényegét, valamint fejtsenek ki egy gazdaságtörténeti, pénztörténeti témát. Ez alkalommal sem maradhattak el a kvízkérdések, az igaz-hamis állítások és becslések. A 2017. évi PénzSztár cím birtokosa a Tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök nevű csapata lett, melynek tagjai ezzel elnyerték a verseny fődíjait: a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont. A második helyen a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers csapata végzett, akik 2016-ban győztek a versenyen. A harmadik a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Mind arany nevű együttese lett, míg a negyedik helyet a Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának Gazdmanók nevű csapata foglalta el. A döntő valamennyi résztvevője értékes nyereményekben és szakmai díjakban részesült a verseny támogatóinak felajánlásából.  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.